Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Förstår ni meningen med den nya callen?

I måndags införde Nasdaq det nya systemet för callen på börsen och de största förändringarna är att ingen orderdata är tillgänglig innan 08:45 och då när callen väl drar igång så kommer endast jämviktspriset att visas. Det här gäller både vid öppning och vid stängning.

Nasdaq har genomfört den här förändringen för att främst minska volatiliteten och för att få bort en stor del av de oseriösa odrar som många aktörer lägger för att testa och påverka marknaden. De säger även att den här nya modellen är mer fördelaktig för de aktiva handlarna men rent spontant så känner jag att det i princip bara blir fördelaktigt för de så kallade robotarna då de med sina enormt snabba system ändå kommer kunna se hur orderboken ser ut och då är de i princip ensamma om det.

Jag har i princip bara hört och läst negativa saker om det här nya systemet och jag själv tycker att hela grejen är väldigt konstigt. Själva grundtanken är visserligen god men det hela känns samtidigt inte speciellt genomtänkt då vissa aktörer enkelt kan komma runt det här ändå. Jag har även hört att många tror att det är de stora bolagen som sysslar med just robothandel och algohandel som har fått Nasdaq att genomföra den här förändringen men det har jag personligen svårt att tror, i alla fall just nu. Dock så förstår jag även misstankarna då det hela som sagt känns ogenomtänkt vilket i sin tur är väldigt konstigt eftersom att det handlar om att Nasdaq och ogenomtänkt brukar inte höra till deras verklighet.

 

Vad tycker ni om den här nya callen? Det vore roligt att höra era åsikter och diskutera det lite!

 

David 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
SpinozaTrading's picture
226
235
49
0
SpinozaTrading

Avskyr dene ftersom det blir 10 ggr i daytradingen att köra vallbetsen och vollan försämras då ingen lägger orderar + lite andra små saker.

Callen får stort stort minus i min bok ( ;) )

HFT-firmorna i London skall dock som jag förstått det ha klagat på den ny callen. Detta är lite intressant eftersom många påpekade att detta borde löna sig för dem ochd eras Algo. Förstod det som att de skulle kunna se orderdjupet ändå via sin algo.

SpinozaTrading

 

Aktieinkomster's picture
793
1340
66
0
Aktieinkomster

SpinozaTrading: Avskyr dene ftersom det blir 10 ggr i daytradingen att köra vallbetsen och vollan försämras då ingen lägger orderar + lite andra små saker.Callen får stort stort minus i min bok ( ;) )HFT-firmorna i London skall dock som jag förstått det ha klagat på den ny callen. Detta är lite intressant eftersom många påpekade att detta borde löna sig för dem ochd eras Algo. Förstod det som att de skulle kunna se orderdjupet ändå via sin algo.SpinozaTrading 

 

Intressant att höra dina åsikter, det verkar inte vara speciellt många som är nöjda med det här nya systemet. Att HFT-firmorna också verkar klaga var ju också en intressant input! Undra vad allt det här kommer leda till? 

SpinozaTrading's picture
226
235
49
0
SpinozaTrading

Aktieinkomster: SpinozaTrading: Avskyr dene ftersom det blir 10 ggr i daytradingen att köra vallbetsen och vollan försämras då ingen lägger orderar + lite andra små saker.Callen får stort stort minus i min bok ( ;) )HFT-firmorna i London skall dock som jag förstått det ha klagat på den ny callen. Detta är lite intressant eftersom många påpekade att detta borde löna sig för dem ochd eras Algo. Förstod det som att de skulle kunna se orderdjupet ändå via sin algo.SpinozaTrading  Intressant att höra dina åsikter, det verkar inte vara speciellt många som är nöjda med det här nya systemet. Att HFT-firmorna också verkar klaga var ju också en intressant input! Undra vad allt det här kommer leda till? 

Nä, stämmer. Kan inte på erinra mig någon av de daytraders jag talar mycket med som sagt något gott om den. NASDAQ påstod att denna medtod skulle skapa bättre likviditet i papparen men min åsikt efter att ha kört den i en vecka nu att våra nya call försämrar likviditeten speciellt under öppning och stänging.. 

Ja, HFT-aspekten är intressant eftersom de innan var mycket snacka om att detta skulle gynna deras algoritmer i handeln. Detta tycks dock slagit fel då de klagat på den. Utfallet vet jag inte vad det kan bli men HFT-firmorna är en stor del av börsen tillsammans med instutioner så vill går de samman kan det bli intressant.

 

Aktieinkomster's picture
793
1340
66
0
Aktieinkomster

SpinozaTrading: Aktieinkomster: SpinozaTrading: Avskyr dene ftersom det blir 10 ggr i daytradingen att köra vallbetsen och vollan försämras då ingen lägger orderar + lite andra små saker.Callen får stort stort minus i min bok ( ;) )HFT-firmorna i London skall dock som jag förstått det ha klagat på den ny callen. Detta är lite intressant eftersom många påpekade att detta borde löna sig för dem ochd eras Algo. Förstod det som att de skulle kunna se orderdjupet ändå via sin algo.SpinozaTrading  Intressant att höra dina åsikter, det verkar inte vara speciellt många som är nöjda med det här nya systemet. Att HFT-firmorna också verkar klaga var ju också en intressant input! Undra vad allt det här kommer leda till? Nä, stämmer. Kan inte på erinra mig någon av de daytraders jag talar mycket med som sagt något gott om den. NASDAQ påstod att denna medtod skulle skapa bättre likviditet i papparen men min åsikt efter att ha kört den i en vecka nu att våra nya call försämrar likviditeten speciellt under öppning och stänging.. Ja, HFT-aspekten är intressant eftersom de innan var mycket snacka om att detta skulle gynna deras algoritmer i handeln. Detta tycks dock slagit fel då de klagat på den. Utfallet vet jag inte vad det kan bli men HFT-firmorna är en stor del av börsen tillsammans med instutioner så vill går de samman kan det bli intressant. 

 

Ja gällande likviditeten så känns det som att det har gått åt helt fel håll..

Som sagt så får vi se vart det hela leder till. Stora aktörer kan påverka mycket så det kan bli väldigt intressant som sagt.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar