Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

FED:s räntebesked och valutamöjligheter

Att den amerikanska centralbanken FED höjde räntan i slutet av förra året var det nog ingen som missade men däremot så fokuserades det väldigt mycket på börsens utveckling i och med det beskedet och många andra faktorer glömdes bort. Det är väldigt många saker som påverkas av hur t.ex. FED agerar och en sådan sak som även hamnade lite i skymundan vid den senaste räntehöjningen var valutamarknaden.

Valutamarknaden och världens olika valutor spelar en stor roll för världsekonomin och en mycket större roll än vad de flesta tror. Om vi t.ex. kollar på den amerikanska dollarn så är utvecklingen där väldigt kritisk för hela världsekonomin då en stor del av alla affärer som sker t.ex. mellan företag runt om i världen sker i just amerikanska dollar. Dollarn har stigit på väldigt mycket under den senaste tiden och det är visserligen positivt för det företagen som tar betalt i dollar men det slår också hårt mot t.ex. många tillväxtmarknader runt om i världen och frågan är hur FED i USA ställer sig i den här frågan?

FED ser helt klart inte den starka dollarn som ett problem i dagens läge för då skulle de inte ha bedrivit den penningpolitik som de gjort den senaste tiden. Men i längden om den här utvecklingen fortsätter kan det helt klart bli ett problem, framförallt utanför USA. Även om USA ofta är kända för att enbart tänka på sig själva så är det här en faktor som de inte kan ignorera i längden då även de är intresserade av en bra tillväxt i världen överlag samt på olika tillväxtmarknader så det ska bli väldigt intressant att se hur FED väljer att agera framöver ur det här perspektivet.

Det här dilemmat och scenariot kan leda till att det både nu och framöver dyker upp en hel del trading-möjligheter på valutafronten och kanske framförallt gällande dollarn. Desto mer man kollar på hela den här situationen ur det här perspektivet, desto mer intressanta möjlighet ser man och jag tycker att det här är ett väldigt intressant och möjligtvis givande tillfälle.

 

Vad anser ni om hela situationen kring FED:s agerande ur ett valutamässigt perspektiv? Tycker ni också att valutaperspektivet lite har glömts bort av marknaden, eller i alla fall hamnat i skymundan och hur tror ni att ett framtida scenario kan se ut när det kommer till valutor och då t.ex. dollarn?

 

I Samarbete med IG Markets.         

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar