Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fredagens inköp i USA

I fredags var det ju Black Friday på Avanza och då var all handel på börserna i USA helt courtage-fri. Det passade jag på att utnyttja till så stor del som möjligt och även om jag hade velat köpa på mig ännu mer så är jag trots allt nöjd att jag hittade de köplägen som jag gjorde.

Totalt passade jag på att öka på tre av mina amerikanska innehav och det första köpet var i Exxon. Överlag så tycker jag att Exxon har visat att de kan klara sig bra och tjäna bra trots det låga oljepriset. Dessutom så tror jag på oljan i längden och därför tycker jag att Exxon känns väldigt billig just nu så jag passade på att köpa på mig ytterligare några aktier.  

Mitt andra köp var i Realty Income och här ville jag bara passa på att öka på mitt flöde av likvida medel varje månad då Realty Income möjliggör det via sina utdelningar varje månad. Jag tycker även att dagens prisnivå känns rimligt för annars hade jag såklart inte köpt på mig några aktier.

Mitt tredje och det sista köpet var en ökning i Altria Group. Det företaget har jag gått och sneglat på under hela året men jag har prioriterat andra investeringar istället. Men nu slog jag till och det på grund av att jag i allmänhet gillar deras verksamhet skarpt samt att jag personligen tycker att aktien inte riktigt har hängt med i år även om den stigit på relativt bra.   

Alla mina ökningar var ganska så rejäla så nu har dessa tre företag en ännu större plats i min portfölj. I längden är det inte just dessa bolag (förutom Realty Income) som jag vill ha som grund i min portfölj men det kommer troligtvis att ändras ganska så snabbt ändå när jag fortsätter att öka på mina andra innehav.

 

Jag är alltså väldigt nöjd med årets Black Friday, hur känner ni? Blev det några köp för er också?

 

Ha nu en trevlig lunch!
David   

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Köpte endast Exxon, samma anledning som ni.
5% (max 10%) Av mitt totala kapital skall skalas in i oljan har jag tänkt. Varpå Exxon är störtsta innehavet.

Anonymous's picture
Themaan (ej registrerad)

Hej!

Är lite nybörjare på hela aktiegrejjen, men väldigt intresserad och jag följer din blogg slaviskt.

Måste säga att dina inlägg är till stor hjälp och ger oss nybörjare en fantastiskt öveblick. Stort tack för detta!

Ber om ursäkt direkt för dumma frågor från min sida :)

Du skriver att Realty Income ger utdelningar på månadsbasis?

- Är detta vanligt?

- Är det en amerikansk grej? Eller det förekommer i Sverige också?

- Finns där något sätt där jag kan se hur ofta olika företag ger utdelningar?

 

Än en gång, grym blogg!

 

MVH

Aktieinkomster's picture
796
1346
66
0
Aktieinkomster

nörden: Köpte endast Exxon, samma anledning som ni.5% (max 10%) Av mitt totala kapital skall skalas in i oljan har jag tänkt. Varpå Exxon är störtsta innehavet.

 

Intressant, Exxon tycker jag var riktigt köpvärd i fredags! Är det bara Exxon gällande olja som du ska ha i din portfölj?

Aktieinkomster's picture
796
1346
66
0
Aktieinkomster

Roligt att du gillar Aktieinkomster!

Just det är med utdelningar varje månad är vanligt i USA och framförallt hos fastighetsbolag men även hos vissa andra typer av bolag. Det hela går ut på att bolaget slipper betala någon bolagsskatt om de delar ut en större del av sina intäkter varje månad till sina aktieägare. 

Det finns idag inga sådana här typer av bolag i Sverige då lagar och regler gör det omöjligt. 

Om du vill ha koll på ett företags utdelningar så är det allra bästa att klicka sig in på deras sajt för där hittar du alla nödvändig information. 

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Aktieinkomster: nörden: Köpte endast Exxon, samma anledning som ni.5% (max 10%) Av mitt totala kapital skall skalas in i oljan har jag tänkt. Varpå Exxon är störtsta innehavet. Intressant, Exxon tycker jag var riktigt köpvärd i fredags! Är det bara Exxon gällande olja som du ska ha i din portfölj?

http://www.tradevenue.se/norden/skalar-i-oljebolag
Där är upplägget. :)

Exxon primära, Statoil sekundära och Seadrill krydda. 
Ska hållas tills dess att oljan repat sig hyffsat. 
Kommer även ta beslut i seadrill och statoil om vi ser att NOK rusar. 
Men huvudtes är att om vi ser oljan gå upp så kommer även Norge att repa sig bra och då får man dubbelhävstång i statoil och Seadrill. Har köpt in dom i NOK. 

Oljan kommer bara att vara 5-10% av min totala portfölj. Men som sagt, skalar in mig så har gott om tid på mig att ändra beslutet om så krävs. Har inte ens skalat in hälften än. :)

Sen ser det bra ut nu med MA200 som avtar i olja nu samt Saudiarabiens uttalande är ju inte heller att leka med. ;)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar