Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

G4S flyttar in till min utdelningsportfölj

Idag har säkerhetsföretaget G4S tagit en plats i min utdelningsportfölj då jag nu gjort min första investering i bolaget. Jag har bevakat G4S under en ganska så lång tid och tyvärr så måste jag säga att det är den senaste tidens hemska händelser i bland annat Paris som har fått mig att agera just nu. Jag har analyserat säkerhetsbranschen ganska så ingående och löpande under flera år nu och jag har även ganska tidigt insett att vår värld hela tiden blir mer och mer osäker och att olika typer av säkerhetstjänster och säkerhetslösningar kommer att efterfrågas mer och mer. Det jag dock har insett nu är att saker och ting kan förändras och då även förvärras väldigt snabbt och i princip bara över en kväll och av den anledningen ville jag inte vänta längre med att öka min exponering mot säkerhetsbranschen och därför köpte jag idag på mig aktier i G4S.

Anledningen till att jag valde just G4S är för att de är världens största säkerhetsbolag och på så sätt kan även den här investeringen bidra med stabilitet till min utdelningsportfölj. Marknadspotentialen innebär även att den långsiktiga potentialen för G4S ser riktigt bra ut och eftersom att jag letar efter just en bra kombination av långsiktig stabilitet och potential så tycker jag att just G4S är ett klockrent case.

Rent bolagsmässigt så gillar jag även hur tillväxten för G4S ser ut nu för tiden, de växer både på de stora och stabila marknaderna men också på de så kallade tillväxtmarknaderna och det i ett ännu högre tempo och då pratar jag organisk tillväxt. De senaste siffrorna visade att ”stora och gamla” marknaderna växer med ungefär ett par procent i årstakt och att de lite nyare och mer snabbväxande marknaderna växer med hela 11 %.   

Sedan gällande aktien vars utveckling sedan börsnoteringen år 2004 ni kan se här nedanför så tycker jag att både dagens nivåer och att den långsiktiga potentialen ser riktigt bra och attraktiva ut. Med tanke på att marknaden kommer att växa och utvecklas mycket mer och i ett högre tempo framöver än vad den tidigare gjort så tror jag att aktien kommer kunna prestera bra mycket bättre under de kommande 10-15 åren än vad den gjort så här långt (aktien har stigit med cirka 70 % sedan börsnoteringen). Utöver den potentialen får man som aktieägare en direktavkastning på över 4 % och även dessa saker ligger i linje med mina kriterier då jag även vill kombinera både kursutveckling och utdelningar ur det långsiktiga perspektivet.

G4S uppfyller alltså alla mina kriterier både gällande själva bolaget och aktien och eftersom att jag vill öka min exponering mot säkerhetsbranschen så satsade jag hårt på den här investeringen och köpte på mig en hel del aktier. Så G4S tog en ganska så stor plats i min utdelningsportfölj redan från början.

 

David        

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Minskad vinst samt marginaler.
Vad är anledningen till att du tar detta istället för t.ex Securitas?
Är det för att du tror på en turn around? 
Tror för övrigt att du gör helt rätt, lär trilla in mer uppdrag framöver för den här branschen. 

Sen ställde jag en fråga här som du kanske missade:
http://www.tradevenue.se/Aktieinkomster/varf%C3%B6r-ger-vissa-f%C3%B6ret...

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

nörden: Minskad vinst samt marginaler.Vad är anledningen till att du tar detta istället för t.ex Securitas?Är det för att du tror på en turn around? Tror för övrigt att du gör helt rätt, lär trilla in mer uppdrag framöver för den här branschen. Sen ställde jag en fråga här som du kanske missade:http://www.tradevenue.se/Aktieinkomster/varf%C3%B6r-ger-vissa-f%C3%B6ret...

 

Turnaround tycker jag är fel ord men jag förstår vad du menar. Jag anser att G4S inte har utnyttjat sin position på marknaden fullt ut under de senaste åren men att de kommer att göra det mer och mer framöver. Sedan gillar jag som sagt hur de så kallade tillväxtmarknaderna ser ut och hur de växer och utvecklas för G4S. 

Gällande varför jag inte valde Securitas är föra att jag gillar verksamheten i G4S mer, speciellt om man gräver lite djupare och kollar på de ganska så okända verksamheterna!

 

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Spännande, tack för två bra svar. :)

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

nörden: Spännande, tack för två bra svar. :)

 

Tack själv!

Anonymous's picture
Van Bommel (ej registrerad)

Tack för en bra blogg! Kort fråga: det du skriver om " speciellt om man gräver lite djupare och kollar på de ganska så okända verksamheterna!" Vad syftar du på då? Kan du utveckla lite mer?

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Roligt att du gillar min blogg! Det jag menar är att om man på allvar börjar kolla på deras verksamhet så kommer man hitta många intressanta och stora områden som man inte kände till tidigare, så var det i alla fall för mig. 

Kolla på deras huvudsajt, alltså inte den svenska sajten så förstår du vad jag menar.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar