Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Har Warren Buffett rätt eller måste han ändra på sig?

Många analytiker i USA har väldigt länge efterfrågat och ibland nästan krävt mer ingående information om vad som pågår i Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway. Analytikerna hävdar att Berkshire Hathaway enbart offentliggör och presenterar exakt den information som de måste, absolut inget extra. Det medför att förteget blir svårare att analysera på kort sikt och analytikerna får svårt att sätta köp eller säljrekommendationer samt att ta fram förväntningar inför rapporter med mera.

Men här har Warren Buffett själv sina egna tankar och åsikter och han har flera gånger givit analytikerna som klagar svar på tal. Han hävdar nämligen att företaget kommunicerar med marknaden och sina ägare om allt som är relevant ur ett långsiktigt perspektiv. Han vill inte att man ska köpa Berkshire Hathaways aktie på kort sikt och därför vill han heller inte att analytikerna ska släppa rekommendationer eller förväntningar. Han själv säger att han aldrig skulle köpa en aktien på kort sikt inför en rapport eller på grund av en analytikers rekommendation, det har han heller aldrig gjort säger han själv.    

Här kan man ställa sig i två olika led och det första handlar om att analytikerna verkligen har fått svar på tal från Warren Buffett och att han har faktiskt rätt om att den information som är intressant gällande Berkshire Hathaway är den som riktar sig mot det långsiktiga läget.

Det andra ledet handlar om att det inte är Warren Buffett som ska avgöra om man ska göra kortsiktiga affärer eller inte i Berkshire Hathaways aktie utan aktörerna och handlarna på marknaden själva ska få bestämma det. Det hela blir dock väldigt svårt då Berkshire Hathaway faktiskt alltid släpper den information som de enligt lagar och regler måste släppa och då kan man egentligen säga att de uppfyller alla krav, även om många tycker att de inte gör det.

I vilket fall och även om Warren Buffett själv har varit en offentlig och välkänd person under många år så har hans företag varit ganska så stängt och som sagt bara släppt den information som de måste släppa. Så tror jag också att det kommer fortsätta vara och om det inte passar vissa investerare så får de väl köpa någon annan aktie istället, eller få igenom lagändringar men det är ju inte speciellt troligt. Det gäller att anpassa sig efter det bolag och den aktie som man ska analyser eller handla med, bolaget ska inte behöva anpassa sig efter handlarna eller analytikerna för då är ju hela verksamheten hotad.

 

Vilket led står ni i här?

 

 
David   

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar