Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ica Gruppen är på god väg att bli störst även på internet

 

En av de stora anledningarna till att jag har Ica Gruppen i min utdelningsportfölj är för att jag både idag och tidigare har sett den stora potentialen som finns på internet. Marknaden för dagligvaror på internet växer markant varje år och den är idag värd flera miljarder kronor årligen. Just Ica Gruppen har från ett ganska så tidigt skede varit tydliga med att de ska bli störst även inom det här området i Sverige och nu verkar de vara på god väg och de har mycket intressant på gång.

Först och främst vill jag bara nämna att Ica Gruppen redan nu har börjat få ut sina tankar och idéer gällande dagligvarumarkanden på internet och de började testa på att ansluta olika fysiska butiker sakta men säkert redan under år 2015. Nu under år 2016 kommer det här med stor sannolikhet att börja dra igång på allvar och senast häromdagen gick bolaget ut med en unik nyhet gällande det här.

Det Ica Gruppen nu vill göra och kommer göra förutom att erbjuda färdiga matkassar och en allmän e-handel för sina dagligvaror är att man ska kunna klicka på ett recept på internet och då automatiskt få alla ingredienser till sin varukorg. Det här är det ingen annan som gör i dagens läge och även om det kanske inte låter som någon jättestor grej så tror jag starkt på den här idéen. När jag är och handlar och jag tror faktiskt att de flesta gör det så handlar jag efter vad jag har tänkt att laga för mat. Självklart händer det att jag slänger ner spontana grejer i korgen också men i de flesta fall när jag går till affären så vet jag vad jag ska ha till kanske 90 % och vad jag ska använda dessa varor till. Därför skulle jag helt klart uppskatta att enbart klicka på ett recept på internet och sedan köpa dessa produkter och antingen få dem hemlevererade eller hämta färdiga kassar i respektive butik.

Jag tror att det är just sådana här innovativa idéer som verkligen kommer göra skillnad framöver och som kommer leda till framgång. Därför blev jag väldigt glad och inspirerad när det var just Ica Gruppen som kom med den här nyheten för några dagar sedan och jag är väldigt nöjd och förväntansfull med mitt innehav nu under år 2016 och även i längden framöver.

 

Vad tror ni om framtiden för dagligvarumarkanden på internet? Tror ni som jag att det är där framtiden finns eller är ni mer skeptiska?

 

 

David          

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Köparen (ej registrerad)

Vart ska de nya marknadsandelrna kommer ifrån? Bara för att folk går över från att handla i butik till att handla på internet så ökar ju inte andelarna?

Anonymous's picture
Ika (ej registrerad)

Den funktion du beskriver som "ingen annan använder sig av" använder mathem.se sig redan av sedan länge. Men handla mat på nätet är klart framtiden. Har dock svårt att se om ica kommer vara vinnaren i den här branschen då de redan ligger efter. Sen tappar ju de kunder som går till deras svindyra ica nära butiker till näthandeln som kommer ha lägre marginaler.

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Köparen: 

Det är som du säger att att marknaden kommer inte att växa enbart för att folk börjar handla dagligvaror på internet. Det jag tror på i längden är att internet kommer kunna bidra med en ökad effektivitet och framöver tror jag att det kommer bli betydligt enklare att få upp marginalerna i en sådan verksamhet än i de fysiska butikerna och det är där jag anser att potentialen finns. 

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Ika: 

Jaha det visste jag inte, tack för att du upplyste mig om det, den funktionen ska jag ta och kolla in. Anledningen till att jag ser Ica Gruppen som en vinnare i längden är för att de är tydliga med vad de vill uppnå och de har dessutom ganska så stora resurser vilket många andra nya bolag inte har. Om Ica vill få bort en konkurrent så finns ofta möjligheterna till uppköp och det tror jag vi kommer få se mer av inom branschen framöver. 

Gällande marginalerna så tror jag i längden att det är just internet som kommer hjälpa dagligvarukedjorna  att få upp dem. Det kommer med tiden vara betydligt lättare att få upp både effektiviteten och lönsamheten på internet än i de fysiska butikerna och där finns en stor potential enligt mig. 

Slutligen gällande just den här "nya" funktionen så tror jag att det är just den innovationskraften som kommer avgöra vem som blir den stora vinnaren. Därför tycker jag att det är väldigt positivt att Ica Gruppen har den nu och vi får hoppas att den kommer stanna kvar även framöver.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar