Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Idag gratulerar vi Lennart "Aktiestinsen" Israelsson

Idag fyller Lennart "Aktiestinsen" Israelsson som även många gånger kallats för Sveriges Warren Buffett, 100 år. Jag tycker att alla investerare och även andra personer för den delen idag på något sätt bör gratulera honom för det här är mannen som visat att man kan vara en geni när det kommer till investeringar med hjälp av väldigt enkla metoder.

 

600 kronor blev 150 miljoner kronor:

Aktiestinsen startade sin investeringskarriär  på 30-talet och började då med att investera 600 kronor och som mest var hans portfölj värd 150 miljoner kronor och det för inte alls så många år sedan.

Jag tycker även att det ska tilläggas att han genom åren även har givit bort mångmiljonbelopp till välgörenhet av olika slag så det finns stora möjligheter till att den totala utvecklingen för allt hans kapital skulle vara ännu större.

 

"Aktiestinsen"

Namnet Aktiestinsen som Lennart Israelsson har fått kommer från att han tidigare arbetade som stationsföreståndare och tågklarerare vid Konga Station i Småland. Det var även då intresset för aktien och investeringar började växa till sig då han under nattpassen läste olika ekonomitidningar m.m.  

 

Gör som honom:

Lennarts specialitet är långsiktighet och utdelningsaktier samt att han oftast har mer is i magen än vad de flesta har under t.ex. börskrascher. Då passar han istället på att köpa på sig mer aktier och hans bästa tips är att man ska göra sina egna analyser och verkligen vara långsiktig.

De flesta investerare har mycket att lära sig av Aktiestinsen och jag själv har tagit del av hans bok, Miljoner på spåret, om Aktiestinsen, tiden och pengarna. Där förklarar han väldigt bra att det är just enkelheten och långsiktigheten som kommer få fram en så hög avkastning som möjligt. Boken är nästan obligatorisk läsning för alla investerare.

 

 

Så idag hyllar vi en legend på hans 100-årsdag och vi får verkligen hoppas att han lever flera år till så att han kan fortsätta att bidra med sin kunskap och välgörenhet.

 

Ha en bra lördag!
David   

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar