Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ingen större risk i de stora oljebolagen

På grund av det låga oljepriset så har oljebolag och energibolag överlag varit några av de stora förlorarna på börsen i år. För att bara nämna ett exempel så har världens största oljebolag, Exxon som jag även har i min utdelningsportfölj sjunkit med ungefär 20 % i år. Den här trenden med ett lågt oljepris och så vidare är dock inget som jag är orolig över för jag tror att det kommer vända ganska så snart, i alla fall för de lite större bolagen inom branschen. När jag säger vända så tror jag inte på att oljan i sig kommer vända uppåt utan det jag menar är att jag tror på de stora oljebolagen i längden.

Vi har redan nu efter en relativt kort tid med ett lågt oljepris fått se att många av de mindre aktörerna går på knäna men när det kommer till de större bolagen så har de något som de mindre inte har. De har nämligen kapital och resurser vilket kommer vara en avgörande faktor för huruvida oljebolagen ska fortsätta nedåt framöver eller vända uppåt igen. Tillgången till kapital kommer medföra att de stora oljebolagen kan fortsätta att utvecklas och anpassa sig efter det här låga priset. Det kan t.ex. handla om teknisk utveckling så att utvinningsmetoderna blir billigare vilket gör att man kan tjäna pengar även om oljepriset är väldigt lågt. Det kan också bli så att de ger sig in i nya branscher och sprider sin verksamhet och på så sätt håller uppe lönsamheten. Det finns egentligen hur många möjligheter som helst för de stora oljebolagen och jag själv anser att den här svackan enbart är bra. Det kommer få företag att tänka i nya banor och komma ur den bekvämligheten som de befunnit sig i tidigare innan oljepriset började dala nedåt.

Även om aktiekurserna har dragit iväg nedåt nu på kort sikt så ser jag det här med ett lågt oljepris och allt runt omkring det som möjligheter istället för backslag. Olja är fortfarande framtiden på många sätt och kanske till och med på ännu fler sätt nu än tidigare. Därför tycker jag att man med tiden när det låga kurserna för de stora oljebolagen fortfarande är låga bör passa på att köpa aktier för på lång sikt kommer det med väldigt stor sannolikhet kunna bli en väldigt bra affär. Jag själv kommer innan året är slut helt klart öka på mitt innehav i Exxon men om det blir t.ex. imorgon eller om två månader får jag se. 

 
David       

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar