Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Intervju med Agnetha Jönsson, chefredaktör för Aktiespararen

Jag har intervjuat Agnetha Jönsson som är chefredaktör för Aktiespararen. Intervjuns fokus har varit riktat mot just Aktiespararen och vad det är för sorts tidning, vad de vill uppnå, vad för personer som arbetar där samt vad man kan få ut av att läsa tidningen med mera.

Ni hittar mina frågor och Agnethas svar här nedför samt inledningsvis en kort beskrivning av henne och hennes jobb.  

 

Jag är chefredaktör och ansvarig utgivare för Aktiespararens alla kanaler sedan drygt ett åt tillbaka. Förutom det så skriver jag en del själv, bland annat analyser och marknadskommentarer, plus håller föredrag och fungerar som moderator vid våra event. Är både ekonom och journalist, jobbade i många år i med aktiemäkleri och förvaltning bland annat på SEB och Nordea Securities. Innan jag började på Aktiespararen var jag börsredaktör på Affärsvärlden. 

Kan du beskriva vad Aktiespararen är för en tidning?

Aktiespararen är Nordens största aktie- och fondmagasin, en affärstidning för våra medlemmar och andra intresserade. Tidningen är en del i vår redaktionella plattform som också består av aktiespararna.se, våra fyra olika poddar och snart mer video också. 

Är Aktiespararen en del av Aktiespararna och hur nära jobbar ni?

Ja, tidningen är en av de mest uppskattade medlemsförmånerna. Aktiespararen är oberoende, innehåll och åsikter kan därför skilja sig från Sveriges Aktiesparares Riksförbunds uppfattning. Vi samarbetar genom att vi på redaktionen är med på aktieträffar och event, visst material på medlemssidorna tas också fram i samarbete. Exempelvis alternerar vd och ordförande med att skriva en förbundsledare medan jag skriver ledare för tidningens räkning. 

Vad för typ av personer jobbar med och ligger bakom tidningen?    

Det är fler analytiker än journalister. Alla jobbar med allt redaktionellt. Det finns ingen som bara jobbar med papperstidningen. 

Vad är ert främsta mål med Aktiespararen och vad skiljer er från andra ekonomitidningar?   

Målet är att våra läsare ska kunna ta bättre beslut om sina placeringar. Vi skriver mer om bolag, har fler aktieanalyser och mer annat aktierelaterat innehåll. Vi skriver om fonder och pensioner men inte om privatekonomi som bolån och elpriser. Vi fokuserar heller inte på mer samhällsinriktade frågor som skolor och sjukvård. 

Är ni löpande ute på bolagsstämmor och träffar olika företag? Är ni iblandade i olika upprop/projekt som Aktiespararna driver eller rapporterar ni bara om dem?

Nej, vi som jobbar på redaktionen är inte med på bolagsstämmor. Sällan det finns något av nyhetsvärde att rapportera. Vi är inte heller pådrivande i de frågor som förbundet driver. 

Hur många läser Aktiespararen varje månad?  

Drygt 100 000 läser tidningen, i senaste Orvesto Konsument var det 103 000. Det varierar lite från mätning till mätning. Senaste åren har trenden varit att när affärstidningarna ökar, ökar vi lite mer och när alla minskar, minskar vi lite mindre. 

Hur har Aktiespararen utvecklat sig t.ex. under 2000-talet? Har ni märkt någon skillnad nu när t.ex. aktiehandel har blivit mer vanligt?

Utvecklingen hänger ihop med medlemsantalet. Under många år var det sjunkande efter toppen runt millenniumskiftet. Senaste åren har antalet ökat i princip varje månad och vi har i dag 68 600 medlemmar. 

Kan du slutligen ge oss några intressanta smakprov på vad ni har på gång framöver? Kommer ni rikta in er på några specifika ämnen?

Vi kommer fortsätta fokusera på aktieanalyser, intervjuer med börsbolags vd:ar och andra aktierelaterade artiklar. Det är det våra läsare vill ha. Sedan anpassar vi oss såklart efter marknadsläget. I sämre tider blir det mer om att bevara kapitalet och hur man kan tjäna pengar när börsen är trist.

 

Ett stort tack till Agnetha Jönsson för att hon ställde upp på de här intervjun och gav oss mer information om Nordens största aktie- och fondmagasin.

 

 

David  

Taggar (blogg): 
Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Läser många av er här Aktiespararen? 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar