Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Intressant och skrämmande fakta om FED i USA

Sedan år 2008 och fram till slutet av år 2014 pumpade amerikanska FED (Federal Reserve) in ungefär 26 000 miljarder kronor i den amerikanska ekonomin. Det är helt klart både ett anmärkningsvärt agerande och en anmärkningsvärd siffra och även om den epoken nu är över så finns ligger frågan gällande huruvida det här var ett korrekt agerande eller inte kvar.   

FED:s pengar har bevisligen hjälp USA att återhämta sig sedan finanskrisen, både t.ex. börsen och arbetslösheten har regerat positivt och rört sig åt rätt håll men det har än så länge bara gått något eller ett par år så frågar nu mig så har vi inte fått se det här riktiga efterspelet än så länge. FED har alltså pumpat in pengar sedan 2008, under cirka 5-6 år så hur kommer de kommande 5-6 åren att utveckla sig i USA? Det är det som jag tycker ska bli intressant att se. Är verkligen landet så stabilt och så återhämtat efter krisen som de flesta amerikanare vill påstå? Det lär vi i alla fall märka under de kommande åren.

 

Vad tror ni?
 
 

David  

Taggar (blogg): 
Ekonomiblogg's picture
389
596
81
0
Ekonomiblogg

Ett bra inlägg.

Jag tror att det är en mycket hög risk med det här med att tryck nya pengar. Det blir mycket intressant att följa under de kommande åren.

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Ekonomiblogg: Ett bra inlägg.Jag tror att det är en mycket hög risk med det här med att tryck nya pengar. Det blir mycket intressant att följa under de kommande åren.

 

Jag tror också att risken är väldigt hög, den borde i alla fall rimligtvis vara det! Vad anser du är en rimlig tidshorisont för att kunna göra en korrekt bedömning? 

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Kan ni ens relatera hur mycket pengar det handlar om? Jag har väldigt svårt att göra det och jag har försökt nu...

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar