Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Jag delar upp min utdelningsportfölj i tre delar

Under den senaste tiden har jag ägnat en hel del tid på att strukturera upp och faktiskt även omstrukturera min privata utdelningsportfölj. Som rubriken säger har jag valt att dela upp min portfölj i tre delar eller snarare jag kommer att göra det löpande nu framöver och dessa tre delar kommer bestå av- En huvuddel där mina 7 största innehav kommer att finnas, en mellandel där mina 10 mellanstora innehav kommer att ligga och slutligen en mindre del där mina 5 minsta innehav ska placeras. Anledningen till att jag valt att göra den här uppdelningen är för att jag på så sätt anser att jag kommer maximera både min årliga avkastning och mina utdelningar. Dessutom får jag mer struktur och ordning på min portfölj vilket i längden också är väldigt viktigt.

Det som jag då gjort den senaste tiden är att jag genomfört väldigt djupgående analyser av alla mina innehav och då sedan delat in dem de tre kategorierna eller delarna. I huvuddelen ska alltså de innehav som jag tror mest på rent kursmässigt, utdelningsmässigt och företagsmässigt m.m. och då tycker jag det är självklart att de är just dessa innehav som ska ha huvudrollen i min portfölj. I den mittersta delen kommer de innehav som bidrar med stabilitet före potential ligga och i den sista delen ska de innehav som kanske innehar högst risk och som jag vill vara exponerad mot men inte till en så stor del ligga. Överlag så siktar jag ju på att kombinera potential, utdelningar och stabilitet hos alla mina innehav men alla olika innehav innehåller dessa ingredienser till olika hög grad och det är också det som jag kollat väldigt mycket på i och med den här uppdelningen.

Här nedanför kan ni se mer konkret hur jag har planerat att min framtida portföljstruktur ska se ut. Innehaven står utan inbördes ordning men tanken är att samtliga innehav i respektive kategori ska bli ungefär lika stora.   

 

Huvuddelen (Den här delen kommer fungera som en grund):           

Millicom, Realty Income, Gjensidige, Exxon, Nokia, Betsson och SAAB

 

Mellandelen (Den här delen bidrar mest med stabilitet):

Axfood, ICA Gruppen, Tele2, Skanska, Fortum, Ratos, MTG, H&M, NRG Energy och G4S

 

Den minsta delen (Här finns den största risken men även en bra potential):

Oriflame, Altria Group, Mc Donalds, Microsoft och Swedish Match

 

Det är alltså den här uppdelningen som jag nu har kommit fram till och som sagt så anser jag att den kommer ge mig bäst avkastning och bäst direktavkastning i längden framöver. Självklart är ingenting skrivet i sten utan jag kommer fortfarande vara väldigt flexibel och ändra på saker och ting om jag skulle behöva det eller märka att något inte fungerar.  

Min utdelningsportfölj ser heller inte ut så här än så länge utan det här nya upplägget kommer jag att börja implementera från och med nu och det får helt enkelt ta den tid det tar. Jag kommer inte sälja av eller minska något innehav utan det här nya upplägget kommer jag att tillämpa via nya ökningar och dessa kommer jag göra när jag helt enkelt hittar köplägen. Det spelar ingen roll för mig om det här kommer ta 1 år eller 5 år för den här nya planen har jag tagit fram ur ett väldigt långsiktigt perspektiv så det får ta den tid det tar helt enkelt.

Jag är väldigt nöjd med det arbete som jag har genomfört och det resultat som jag fått fram. Via den här nya fördelningen anser jag att min portfölj är exponerad mot de branscher som jag vill vara exponerad mot och som jag tror mest på framöver. Jag tycker också att jag kommer använda mig av långsiktighet, potential, stabilitet och utdelningar på bästa sätt för att i längden uppnå en så hög totalavkastning som möjligt.

Under veckan kommer jag även gå igenom varje del av min utdelningsportfölj i tre separata inlägg för jag tyckte att det här inlägget blev alldeles för långt om jag skulle ha med det här och nu. Men i dessa kommande inlägg kommer jag mer ingående visa och förklara för er varför de olika innehaven har hamnat i de olika delarna av min portfölj så att ni mer på allvar förstår hur jag tänker och varför jag agerar som jag gör. Så håll ögonen öppna nu i veckan om ni är intresserad av min utdelningsportföljs uppbyggnad.

 

David  

Taggar (blogg): 
Cykelpeter1's picture
9
34
2
0
Cykelpeter1

Intressanta tankar! Håller på med en liknande strukurering, mest pådrivet av att jag ägna helgen åt att skapa en utdelningskalender så att jag kan se när pengarna kommer in.

Äger för närvarande mest Svenska aktier där Ratos, Telia, Tele2 är tyngst, enda större utländska innehaven är Realty Income och Nike.

Visste att jag har större delen av utdelningarna första halvåret redan innan jag gjorde kalendern, men blev lite paff att det är över 90% i April & Maj...

Vill balansera upp detta lite & då kommer Realty Income bli viktig, men vill gärna hitta fler (REIT) alternativ som ger månadsvis el i alla fall kvartalsvisa utdelni gar. Tips / diskussion på temat vore intressant!

/Peter

 

 

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Cykelpeter1: Intressanta tankar! Håller på med en liknande strukurering, mest pådrivet av att jag ägna helgen åt att skapa en utdelningskalender så att jag kan se när pengarna kommer in.Äger för närvarande mest Svenska aktier där Ratos, Telia, Tele2 är tyngst, enda större utländska innehaven är Realty Income och Nike.Visste att jag har större delen av utdelningarna första halvåret redan innan jag gjorde kalendern, men blev lite paff att det är över 90% i April & Maj...Vill balansera upp detta lite & då kommer Realty Income bli viktig, men vill gärna hitta fler (REIT) alternativ som ger månadsvis el i alla fall kvartalsvisa utdelni gar. Tips / diskussion på temat vore intressant!/Peter  

 

Roligt att du satt ihop ditt egna utdelningsschema, då får man riktigt bra koll. Om man har många svenska innehav så blir det lätt väldigt fokuserat till våren men amerikanska innehav kan sprida den fördelningen väldigt bra. 

Om du söker efter bolag som delar ut kvartalsvis så gör de flesta stora bolag i USA det. Så kolla runt lite så kommer du se att du kan få en väldigt bra fördelning ganska så enkelt. 

​Lycka till!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar