Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Jag håller på att bygg ett finansbibliotek

Att läsa böcker har alltid varit en stor del av min inlärningsprocess och speciellt när det kommer till ekonomi och företagande m.m. Jag har läst en hel del böcker under de senaste åren och jag tycker faktiskt att den här gamla hederliga metoden fortfarande är oslagbar när det kommer till inlärning. I snitt tar jag mig igenom ungefär 2 böcker i veckan just nu då jag verkligen är inne i ett ”bok-flow”.

Just nu fokuserar jag på reala tillgångar i mitt läsande och mycket gällande fastigheter, skog och mark. Jag tycker att det sådana här direktinvesteringar i reala tillgångar har blivit väldigt underskattade och nästan lite bortglömda. Men ofta så gillar jag saker som inte så många andra gillar (i alla fall ofta på börsen) och så verkar det vara överlag när jag genomför olika saker. Men då finns det dock en stor fördel och det är att det är betydligt lättare att komma över saker till ett rimligt pris och i många fall även till ett väldigt bra pris. Just det här med reala tillgångar är någonting som jag alltid varit väldigt intresserad av men jag har aldrig tagit det till en högre nivå men det tänkte jag nu då ändra på och därav mitt kunskapsinsamlande.

Men om vi återgår till mina böcker så håller jag även på att bygga upp ett helt eget finansbibliotek. Det har jag hållit på med i några år nu och det börjar sakta men säkert ta form. Jag har tidigare varit dålig med att visa upp böcker som jag köper och som jag tar del av och lär mig av men framöver ska jag börja göra det mer och mer för jag tycker verkligen att böcker har blivit en underskattad inlärningsmetod som mer och mer glöms bort.

Jag tänkte också passa på att fråga er om ni har några aktuella boktips till mig? Kanske någon gammal favorit som ni fortfarande tycker är oslagbar? Eller om ni bara har något tips som man verkligen måste läsa? Ni kommer framöver få löpande tips från mig så det vore som sagt väldigt roligt att få det även från er.

 

Ha nu en bra söndagskväll!
David    

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Nova's picture
51
74
5
0
Nova

Nu vet jag ju inte om ditt intresse för litteratur sträcker sig utanför ekonomi. Tänkte ändå nämna en bok jag nu läser; Tänka, snabbt och långsamt.
Den handlar inte om finans per se, men däremot behandlar den hur vi systematiskt tänker i olika situationer. Den har ett kapitel tillägnat finans, men dit har jag inte kommit än. 

Jag tycker den är intressant, och framför allt lite av en tankeställare, då jag inser att det faktiskt är så som det sägs i boken i mångt och mycket! 

Lovar att återkomma med en uppdatering när jag läst avsnittet om finans dock!

Jag ser fram emot att läsa dina boktips!

Investerarfysikern's picture
748
1376
139
0
Investerarfysikern

Kan verkligen rekommendera Novas tips Tänka, snabbt och långsamt för alla som håller på med aktier. Kahnemann som skrev boken öppnade upp för fältet beteendeekonomi och för typiska misstag som man gör i både vardagen och i finans. Det är många intressanta saker som tas upp i den boken och som används av ett flertal investerare idag, förespråkare för just kvantitativa investeringar och modellstyrda sätt att investera på refererar ofta till den boken.

I övrigt kan jag rekommendera alla böcker av Joel Greenblatt, far och son O'Shaugonessy (What works on wall street och Millenial invest) och Guy Spiers "Education of a value investor". 

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Nova: Nu vet jag ju inte om ditt intresse för litteratur sträcker sig utanför ekonomi. Tänkte ändå nämna en bok jag nu läser; Tänka, snabbt och långsamt.Den handlar inte om finans per se, men däremot behandlar den hur vi systematiskt tänker i olika situationer. Den har ett kapitel tillägnat finans, men dit har jag inte kommit än. Jag tycker den är intressant, och framför allt lite av en tankeställare, då jag inser att det faktiskt är så som det sägs i boken i mångt och mycket! Lovar att återkomma med en uppdatering när jag läst avsnittet om finans dock!Jag ser fram emot att läsa dina boktips!

 

Den boken har jag också läst och den är riktigt intressant! Jag är intresserad av i princip alla böcker som jag kan lära mig något av så det är bara att ösa in tips om du har några mer!

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Investerarfysikern: Kan verkligen rekommendera Novas tips Tänka, snabbt och långsamt för alla som håller på med aktier. Kahnemann som skrev boken öppnade upp för fältet beteendeekonomi och för typiska misstag som man gör i både vardagen och i finans. Det är många intressanta saker som tas upp i den boken och som används av ett flertal investerare idag, förespråkare för just kvantitativa investeringar och modellstyrda sätt att investera på refererar ofta till den boken.I övrigt kan jag rekommendera alla böcker av Joel Greenblatt, far och son O'Shaugonessy (What works on wall street och Millenial invest) och Guy Spiers "Education of a value investor". 

 

Verkligen, det är ett riktigt bra tips! Jag ska även kolla in dina, tack så mycket! 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar