Aktieinkomster
Likes
787
Antal inlägg
1324
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Julledigt, men inte från investeringar

Under de senaste dagarna har börsen varit stängd på grund av att vi har firat jul och allt där runtomkring. Men även om jag inte har handlat på börsen så har jag faktiskt investerat mina pengar på andra håll och den här gången var det dags för några nya investeringar i vin.

I dagarna fick jag nämligen hem min senaste investering i vin och den bestod av 4 stycken rödvinsflaskor från Toscana i Italien och av årgång 1997. Överlag så har just det årtalet varit ett av de bästa åren för vin från den regionen på väldigt länge och jag har letat efter viner från då under en ganska så lång tid nu. Dessutom är utbudet från just den årgången och från regionen väldigt begränsat och det är bevisligen inte jättelätt att få tag i några flaskor så det här köpet är jag väldigt nöjd med.

Min vinsamling består av både vin som jag kommer att förtära själv eller ge bort i present med mera samt viner som jag eventuellt planerar att sälja någon gång. Just i det här fallet är jag lite kluven gällande hur jag ska agera då jag både tror att jag kommer kunna få ut en väldigt bra avkastning på det här köpet med tiden men samtidigt som jag har hört att det är ett fantastiskt vin så är jag väldigt sugen på att avnjuta det själv. Men som sagt så handlar det om 4 flaskor så vem vet, det kanske blir en perfekt kombination av båda tillvägagångsätten och det vore såklart optimalt.

År 2015 var året då jag på allvar började bygga upp min egen vinsamling och år 2016 kommer med stor sannolikhet bli det året som den börjar ta form på allvar. Mitt mål är att mer aktivt börja jaga och försöka få tag på intressanta viner och helst göra ett köp i månaden men här kanske varannan månad är lite mer realistisk.

Om ni är intresserade av vin så rekommenderar jag att ni fortsätter att följa mig under nästa år för då kommer det komma en hel del fler inlägg om vin än tidigare. Ni kanske också ska börja bygga upp er vinsamling? Om ni har vin som intresse så lovar jag att det kommer vara intressant, lärorikt och framförallt väldigt roligt.        

 

 

David   

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Har alltid funderat över hur man kommer i kontakt med andra som handlar viner, i Sverige. Borde det inte vara olagligt att sälja viner, eller hur fungerar det? 

Aktieinkomster's picture
787
1324
66
0
Aktieinkomster

nörden: Har alltid funderat över hur man kommer i kontakt med andra som handlar viner, i Sverige. Borde det inte vara olagligt att sälja viner, eller hur fungerar det? 

 

Att sälja viner privat är inte tillåtet i Sverige. Däremot kan man använda sig av olika aktioner, både i Sverige och utomlands. Systembolaget ordnar själva löpande aktioner och de kan även hjälpa till med värdering med mera.

Aktieinkomster's picture
787
1324
66
0
Aktieinkomster

nörden: Har alltid funderat över hur man kommer i kontakt med andra som handlar viner, i Sverige. Borde det inte vara olagligt att sälja viner, eller hur fungerar det? 

 

Sitter du själv på några intressanta vin-innehav?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (147)
Oct (2)

Taggar