Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Köper mer aktier i Fortum

Idag har jag gjort någonting ganska så vågat då jag nämligen har ökat på mitt innehav i energibolaget Fortum via min utdelningsportfölj. Bolaget har utvecklat sig lite knackigt både på börsen och som företag den senaste tiden. Självklart är det svårt om inte helt omöjligt att förutspå när en aktie kommer vända uppåt igen (om den vänder uppåt igen) men jag tycker ändå att Fortum känns attraktivt på dagens nivåer som också enligt mig är väldigt låga. 

Även om allt ifrån aktien till verksamheten och den ekonomiska biten helt klart har gått sämre den senaste tiden så gillar jag fortfarande Fortums verksamhet och de största faktorerna och aspekterna till att jag från början investerade i bolaget finns fortfarande kvar och det är det viktigaste för min del. Det jag gillar mest hos Fortum är deras spridda verksamhet både rent geografiskt och verksamhetsmässigt. Via den här investeringen exponerar jag min portfölj mot energimarknaden i bland annat Norden, Baltikum och Ryssland med mera och det även med en bra kombination gällande olika energikällor. Bolaget har nu efter ett par försäljningar även en väldigt stark kassa och de har själv sagt att dessa pengar ska gå till att anpassa sig till ”den nya” energimarknaden så att de kan behålla sin ledande position. Ett stort fokus ska även riktas mot marknaden för förnybar energi och det är just den här framtiden som jag i längden vill ta del av.

Nu i början av nästa år ska det även bli intressant att se vad Fortum bestämmer gällande den kommande utdelningen även om det bara är kortsiktiga faktorer. I längden räknar jag med att jag via min investering i Fortum kommer få ta del av den växande energimarknaden på flera håll och kanter och dessutom att jag kommer få både en bra kursutveckling för aktien och löpande utdelningar år efter år.

På grafen här nedanför ser ni hur Fortums aktie har utvecklat sig under de senaste 15 åren (ungefär). Utvecklingen ligger på + 156 % och om man kan få den utvecklingen under de kommande åren så ska man vara nöjd!

 

 

 

Nu vet ni varför jag valde att köpa på mig fler aktier i Fortum, vad tycker ni om bolaget?

 

David        

Taggar (blogg): 
Sparaförlivet's picture
149
177
16
0
Sparaförlivet

Själv har jag redan ett stort innehav av aktier i Fortum annars hade även jag ökat på mitt innehav 

Anonymous's picture
Investeraren (ej registrerad)


Tror att jag gör som du David, ökar i Fortum framöver. Jag slutade köpa för något år sedan p g a överdriven kursrusning men nu är den precis som du skriver åter nere på attraktiva nivåer.

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Ska köpa i slutet av månaden. 

guld och gröna skogar's picture
51
54
11
0
guld och gröna ...

Köpte en relativt stor post på 12,7 euro. Gillar utdelningen och att de bara sänkt den en gång på typ 15 år, dock var den snabbt uppe igen. Delar ut 35% i 2015 vilket är lågt.
YoC på 8,6% idag. Lek med tanken att de ökar utd med i snitt 5% per år så landar den på 21% om 20 år. Till dags datum har utdelningstillväxten varit högre än så. Viss värdetillväxt kommer så klart att öka på totalavkastning. Dock tror jag på en relativt lång björnmarknad framöver så med bibehållen utd så kan denna aktie eventuellt plockas på nivå under 10 euro.
Jag avvaktar och ser vad framtiden visar och är beredd på inköp under tian!

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Verkar finnas ett riktigt stort intresse för Fortum här! Just nu tycker jag att bolaget är underskattat ur det långsiktiga perspektivet och möjligheterna är helt klart många framöver. 

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Det som jag tycker ska bli mest intressant är att se vad de kommer göra med deras kassa framöver!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar