Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Köper Skanska, MTG och Millicom

Istället för en lunchanalys av ett företag eller en sektor så tänkte jag idag istället visa upp mina senaste aktieaffärer för er läsare. Dessa affärer har jag genomfört under gårdagen samt idag och jag kommer med stor sannolikhet även att göra ytterligare några affärer idag, men mer om det längre ner.

Totalt har jag genomfört tre affärer och först har jag ökat på mitt innehav i Skanska. Jag tycker att bolagets aktie har fått ta emot för mycket negativitet på börsen på grund av kortsiktiga negativa faktorer. På lång sikt ser jag Skanska som ett väldigt stabilt företag som även innehar en bra potential och dessutom får jag varje år ta del av en direktavkastning på ungefär 4-5 %.

Mitt andra köp eller min andra ökning var i MTG. Jag tycker att även dem har fått ta emot en hel del kritik från marknaden under de senaste åren och det trots att de i alla fall enligt mig har visat att de kan anpassa sig väldigt bra för att passa in på marknaden även den kommande tiden. Dessutom har de utvecklats och vuxit inom en rad nya och spännande områden den senaste tiden så överlag tycker jag att potentialen och framtidsutsikterna ser bättre ut på lång sikt framöver än vad den någonsin har gjort. Vissa kostnader och i och med att marknaden förändras och att bolaget måste anpassa sig kommer visserligen tillkomma ur det kortsiktiga perspektivet men det ser jag till viss del till och med som positivt då man på så sätt klart och tydligt kan se att MTG jobbar aktivt med att anpassa sig efter den ”nya” marknaden. Jag tror fortfarande skarpt på bolaget och jag passar alltså på att öka på mitt innehav ytterligare.

Mitt sista köp för den här gången är att jag även ökat på mitt innehav i Millicom. Här är risknivån visserligen lite högre med tanke på de senaste korruptions- och mutanklagelserna men jag tycker ändå att dagens nivåer känns attraktiva. Även om aktien med stor sannolikhet kommer fortsätta vara pressad tills det kommer mer information från bolaget så tror jag att dagens nivåer kommer vara riktigt bra på lång sikt framöver och därför valde jag att agera trots de rådande omständigheterna.

Senare idag när USA öppnar så har jag eventuellt planerat att även öka på mitt innehav i Realty Income, beroende lite på hur aktien kommer röra på sig. Allt det här ligger i linje med min plan för den sista tiden det här året som jag pratade om i mitt tidigare inlägg här förra veckan.

 

David     

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar