Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Köpte H&M och Tele2

Både H&M och Tele2 har fått ta en hel del stryk på börsen nu under veckan och det på grund av att marknaden inte alls gillade deras rapporter. Jag själv är dock inte lika negativ som marknaden så eftersom att både H&M:s och Tele2:s aktie fortsatte nedåt även idag så passade jag på att öka på minna innehav en del, via min utdelningsportfölj.

Om vi börjar med H&M så tycker jag att deras rapport var ganska så stabil ändå och egentligen tyckte nog även marknaden det men det var att utdelningen inte planeras att höjas som blev den stora besvikelsen. Det blev även jag besviken på men ur det långsiktiga perspektivet så tror jag att det här bara är ett hack i kurvan och direktavkastningen ligger fortfarande på mellan 3-4 % och dessutom handlas också aktien under 280 kronor (i skrivande stund) och det anser jag är ett riktigt bra långsiktigt köpläge. Därför passade jag som sagt på att tanka in lite mer H&M-aktier till min utdelningsportfölj nu idag.

Tele2:s rapport blev också en besvikelse på de flesta hålla och kanter, i alla fall ur marknadens perspektiv. Men när man kollar på den lite noggrannare än enbart på det som det skrivs om i media så anser jag att det i princip kom in så som den var förväntad att komma in. Marknaden blev framförallt besviken över framtidsutsikterna för år 2016 och även om jag förstår resonemanget så var dessa saker också mer eller mindre väntade för mig. Dessutom så flaggade de för en höjd utdelning från tidigare 4,85 kronor till 5,35 kronor och det är jag väldigt nöjd över. Det medför att bolagets direktavkastning just nu ligger på mellan 7-8 % vilket är relativt ovanligt på den svenska börsen. Jag tycker alltså att även Tele2 är väldigt attraktivt värderat ur ett långsiktigt perspektiv just och därför passade jag på att köpa på mig fler aktier även där.

Jag tycker att det är fantastiskt med rapportsäsong då fokus riktas mer mot bolagen på börsen och för att det då ofta uppstår sådana här köplägen i storbolagen på börsen, vilket det inte gör på samma sätt i vanliga fall. Om marknaden enligt mig fortsätter att skapa ett glapp mellan bolagens värderingar på börsen så kommer jag gå ganska aggressivt fram och köpa på mig en hel del aktier, framförallt för att positionera mig ytterligare inför den kommande utdelningssäsongen.

 

Vad anser ni om rapportperioden så här långt? Passar ni också på att köpa en del aktier?

 

David          

Taggar (blogg): 
Cykelpeter1's picture
9
34
2
0
Cykelpeter1

Nöjd mina förvärv den här veckan, köpte ett gäng Tele2 på 70,50, Telia på 38,50 & Ratos på 44,95kr igår för att föda pengamaskinen ;-)

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Cykelpeter1: Nöjd mina förvärv den här veckan, köpte ett gäng Tele2 på 70,50, Telia på 38,50 & Ratos på 44,95kr igår för att föda pengamaskinen ;-)

 

Härligt! Det ser ut som flera bra köp! Är dessa innehav stora i din portfölj?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar