Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Kikar på ABB till utdelningsportföljen

Jag har tidigare pratat en hel del om att jag aktivt håller på att framtidssäkra min utdelningsportfölj och det bland annat via att exponera portföljen mot marknaden för förnybar energi. Just inom det området har jag bevakat det danska bolaget Vestas Wind Systems men nu under den senaste tiden har jag gått över mer och mer till att istället fokusera på ABB.

ABB är i grunden ett kraft- och automationsföretag som sysslar med komponenter för överföring och distribution av elektricitet, energieffektivisering, produkter för att skydda människor vid t.ex. elinstallationer m.m. samt då även att de nu för tiden hela tiden blir större och större inom förnybar energi. ABB har idag varit i energibranschen i ungefär 130 år och de har även ganska så tidigt varit tydliga med att det är just energieffektivisering som de kommer satsa på ur det långsiktiga perspektivet. Idag kommer över 50 % av bolagets intäkter från just sådan verksamhet och förnybar energi växer som sagt hela tiden inom ABB.

Istället för att investera i Vestas Wind Systems och enbart fokusera på vindkraft så är det mer troligt att jag satsar på e mer heltäckande investering inom förnybar energi och då med stor sannolikhet ABB som idag är verksamma inom just vindkraft, solenergi och en hel del andra områden som handlar om energieffektivisering. Jag har en del research kvar att göra när det kommer till ABB men just nu så är jag väldigt positiv och det till största del på grund av den bredare inriktningen mot energieffektivisering samt även för att utdelningsbiten och direktavkastningen ser bättre ut hos ABB och det är självklart en viktig detalj då innehavet då som sagt ska placeras i min utdelningsportfölj.

Oavsett om det blir att jag investerar i ABB, Vestas Wind Systems eller något annat bolag i slutändan så kommer jag efter det agerandet för stunden känna mig väldigt nöjd med min utdelningsportföljs struktur, upplägg och innehav m.m. vilket i sin tur kommer medföra att jag kommer satsa fullt på att öka på de nuvarande innehaven i portföljen framför att plocka in helt nya. Självklart kommer jag hålla ögonen öppna men eftersom att jag har relativt bra koll på många storbolag som skulle kunna passa i min utdelningsportfölj och eftersom att det inte direkt uppstår några nya sådana bolag på löpande band så tror jag inte att det kommer dyka upp något nytt bolag som jag vill plocka in till portföljen, i alla fall inte inom den närmsta tiden.  

 

Just nu lutar det alltså mot en investering i ABB för att exponera min utdelningsportfölj ännu mer mot förnybar energi och energieffektivisering m.m. Har ni några tankar och idéer gällande ABB eller har ni några andra bolagstips inom den här kategorin som är värda att kolla lite extra på?

 

 

Trevlig lunch!
David  

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar