Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Konsten att göra investeringar roliga

Om man verkligen vill lyckas med någonting här i världen så handlar det om att man tycker det är väldigt roligt. Så fungerar det oavsett vad det handlar om och jag anser att det i mitt fall när det kommer till investeringar så är det viktigare än någonsin. Man kan bli bra på investeringar till en viss grad utan att verkligen ha ett brinnande intresse för dem och tycka att det är hur kul som helst. Men vill man bli en expert och extremt framgångsrik så måste man tycka att investeringar verkligen är roligt.

Jag anser att jag själv har den egenskapen då investeringar verkligen är någonting jag brinner för och tycker är hur roligt som helst. Jag älskar att sitt och googla runt och läsa om olika företag, läsa årsredovisningar och pressmeddelanden med mycket mera. Jag känner även till en person som visar det här svart på vitt och det är Nicklas Andersson eller Investeraren som han ofta kallar sig och det är precis så roligt som han tycker investeringar är som man måste tycka om man varligen vill lyckas.

Ett tydligt exempel som jag förstått att både jag och Nicklas tillämpar är att vi ofta lever vår vardag i investeringsvärlden. Med det menar jag att när vi t.ex. går på stan granskar vi olika företag i bara farten och lite förenklat kan det handla om att man kollar hur många personer som faktiskt besöker restaurangkedjan som man investerat i dagligen eller hur många personer som står i kö på H&M eller hur tätt deras butiker ligger i t.ex. Stockholm. Det kan också handla om att man hälsar på en börs-vd som man råkar se på stan och bara frågar någonting snabbt om framtiden eller en viss affär.

Det hela handlar om att få in det här med investeringar i sin vardag för även om man inte bor i en stad där det springer runt topp-chefer på gatorna så kan man t.ex. skicka iväg ett mejl med några korta frågor om bolaget. Det gör jag nästan dagligen och jag får svar vid i alla fall 8 av 10 gånger vilket är väldigt roligt. Många runt omkring mig frågar hur jag kan eller orkar mejla honom eller henne när jag ändå inte kommer få svar och då frågar jag om frågeställaren själv har testat att mejla och inte få något svar. Svaret blir då oftast nej och då frågar jag varför, för det är så himla enkelt att bara slänga iväg ett mejl med någon fråga och jag lovar er att ni kommer bli förvånande hur ofta och hur snabbt ni kommer få svar.

Att läsa t.ex. årsredovisningar och göra sina konkreta analyser utifrån den informationen i all ära men när det kommer till privata investeringar så är det ens egen uppfattning av bolaget som spelar all roll och den tycker inte jag att man bara får från en årsredovisning eller en analys, den får man via att verkligen analysera bolaget i och utifrån sin vardag och på sitt eget unika sätt. För olika människor kan ha olika uppfattningar om olika bolag, någon kanske säljer av hela sitt innehav för att den inte tror på bolaget längre medan den andra köper på sig så många aktier som möjligt och det är just det som jag tycker är roligt med investeringar. Båda och alla kan nämligen ha rätt, även om man agerar olika för olika typer av bolag passar olika typer av människor och portföljer och det kan vara värt att lägga på minnet när man läser olika analyser och kommentarer om olika bolag. Oavsett om de sägs vara oberoende så är det en person som skrivit och då blir det medvetet eller omedvetet så att den personens personliga touch sätts på texten, oavsett om personen vill det eller inte för vi är trots allt alla bara människor.  

Därför är mitt tips till er att verkligen försöka att få in alla investeringar i er vardag, oavsett om det handlar om något stort globalt eller ett litet lokalt företag. Det är dessutom så mycket roligare att följa sina investeringar via ett mer vardagsaktigt perspektiv än bara via en årsredovisning och en aktiekurs.

 

David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar