Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Läget för nätmäklarna i Sverige med Therese Lundstedt & Håkan Nyberg

 

Jag har haft äran att intervjua Therese Lundstedt som är vd på Aktieinvest samt Håkan Nyberg som är vd på Nordnet. Fokus har riktats mot hur läget ser ut för nätmäklarna i Sverige just nu. Mycket har hänt på väldigt kort tid, som t.ex. alltifrån nya funktioner till nya aktörer som har tågat in i Sverige så jag tyckte att det skulle vara intressant att höra hur tankarna hos de största aktörerna går. Tanken var från början att även låta Avanzas vd Martin Tivéus vara med och svara på mina frågor men tyvärr fick jag han inte att ställa upp så ni får kolla hur Aktieinvest och Nordnet ser på saker och ting istället.

Här nedanför ser ni först vad Therese Lundstedt från Aktieinvest har att säga och sedan lite längre ned även vad Håkan Nyberg från Nordnet anser.

 

Therese Lundstedt vd på Aktieinvest:

Skulle du kort kunna kommentera läget för er nätmäklare i Sverige just nu?

Våra kunder har en hög aktivitet som såklart beror både osäkerheten i marknaden, haussen inom biometri och att många fått upp ögonen för börsen efter de senaste årens uppgång. Samtidigt är en stor del av våra kunder långsiktiga och nyttjar vår möjlighet att månadsspara direkt i aktier. Dessa kunder påverkas mindre av börsens svängningar och har ett mer regelbundet handelsmönster. Då vi inte erbjuder utlåning är ränteläget en variabel som inte pekar i rätt riktning för oss just nu.

Vad tror/anser du är framtiden och vad har ni på gång framöver?

Vi har genomfört många förändringar under 2015, bland annat VD-byte och i och med detta ett tydligt skifte mot digitalt fokus. Sedan dess har vi arbetat hårt på nya funktioner och tjänster men även på förändringar vad gäller vår profilering etc. som kommer att nå marknaden under nästa år. Vi är övertygade om att marknaden behöver ett alternativ som Aktieinvest, en nätmäklare som erbjuder enkla möjligheter att spara i aktier och fonder utan att behöva sätta sig in i alla grafer, nyckeltal och analyser. Att månadsspara till sig själv, sina barn och sin pension direkt i aktier tror vi kommer att vara intressant och aktuellt även i framtiden då fler bankkunder med all sannolikhet kommer att ta sina sparpengar från de traditionella bankerna för att slippa deras avgifter.

Vi arbetar också för fullt med en ny internettjänst som är ute i betaversion för befintliga kunder. Under 2016 kommer våra mest populära tjänster andelsorder (fraktionshandel i aktier), månadssparande och sparande i färdiga portföljer att släppas på den nya webbplatsen.

 

Håkan Nyberg vd på Nordnet:

Kan du kort kommentera läget för er nätmäklare i Sverige just nu?

Mycket bra. Det finns ett stort intresse av att ta bättre vara på sitt sparande både på kort och lång sikt, och vi får många nya kunder varje dag - superkul! Sedan är också intresset för börserna väldigt stort just nu vilket bidrar till att vi växer.

Vad tror/anser du är framtiden och vad har ni på gång framöver?

Framtiden är att tillhandahålla kundvänliga och transparenta produkter och tjänster genom ett engagerande digitalt gränssnitt. Och vi måste vara snabba att komma ut med bra saker för våra kunder så att de fortsätter att gilla oss (och stannar som kunder). Vi har fokuserat på att komma ut med bra produkter ett tag nu. Framöver kommer vi lägga mer fokus och resurser på att utveckla kundupplevelsen.

 

 

Ett stort tack till Therese och Håkan!
David  

Taggar (blogg): 
Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Stora förändringar är helt klart på gång! Undra vem som blir vinnaren i längden?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar