Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Läget i Kina har blivit rena cirkusen

Jag tycker att läget i Kina mer och mer börja likna en cirkus och allt där är bara en enda stor röra. Det är tydligt att man inte kan lite på de rapporter och besked som kommer därifrån utan man måste ta de konkreta siffrorna och sätta ihop dem med varandra och på så sätt bilda en egen uppfattning.

För att ge er ett konkret exempel på vad jag menar så kan vi ena dagen få in besked om att Kinas tillväxt kommer vara några procent lägre under de kommande åren än vad man tidigare har räknat med. Sedan några dagar efter det beskedet så går t.ex. Kinas regering ut med en ny rapport som enligt dem innehåller konkreta detaljer och metoder för en plan som ska kunna hålla uppe tillväxten framöver. Men den rapporten innehåller egentligen bara smörja och saker som marknaden vill höra föra att slippa oroa sig. När de negativa sifforna kommer så rasar börsen i Kina och ibland även runt om i hela världen och när den motsatta informationen kommer in så blir effekten helt tvärt om och då istället positiv. Det här som en pingismatch där den ena spelaren helt klart fuskar för att saker och ting ska se bra ut utåt.

Olika stimulanser och stödåtgärder börjar visserligen mer och mer höra till vanligheten men någonstans måste det ändå finnas en gräns. När man medveten förser marknaden med den information som behövs för att en uppgång ska ta fart återigen börjar man bygga upp bubblor på allvar och om det här fortsätter i längden i Kina så kommer de få mycket större problem framöver än vad de har idag.

Sanningen om läget i Kina om man använder sig av de konkreta sifforna och gör en egen bedömning är att tillväxten har och kommer att trappas ned framöver men det är samtidigt inte så att läget ser katastrofalt ut. Landet är på väg bort från att vara ett utvecklings- och tillväxtland och det måste både dem och vi runt om i övriga världen vänja oss vid. Bevisligen så måste Kina även få bättre ordning gällande hur de kommunicerar och hur deras börs fungerar. Som en av världens största ekonomier måste de på allvar börja få ordning på sådana saker snart för nu har vi fått konkreta bevis på vad som kan hända när saker och ting börjar gå åt fel håll och det var inte direkt någon munter syn.

Hur som helst så var hela syftet med det här inlägget att verkligen uppmana er till att göra egna analyser av läget i Kina och inte bara lyssna på det som landet själva säger. Så som läget ser ut där just nu så är det inte alltid man kan lita på konkreta siffror som kommer in så det gäller att dubbel- och trippelcheka och jämföra informationen med andra parter för annars är det väldigt lätt att man får en väldigt fel bild av Kina och då även en fel bild av hela Asien.

 
David        

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar