Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Låna pengar? Tänk efter först!

Är du sugen på att investera i något, men saknar de likvida medel som behövs? Lösningen kallas för lån, men det vet du redan säkert, med tanke på att vi svenskar är rekordbelånade. Det är naturligtvis bolånet som ansvarar för den största biten av kakan, men vi lånar även bland annat för att renovera våra hem, köpa nya bilar och prylar, för att resa bort eller för att skjuta in kapital till våra investeringar.

När du ska låna pengar så kan du se på processen i tre huvudsakliga steg:

- Behov
- Kapacitet
- Beslut

 

Behov:

Först och främst måste du veta hur mycket pengar som behövs. Beräkna ditt behov noggrant och överdriv inte, så slipper du betala extra ränta. Tänk på att endast låna pengar om du behöver dem, inte bara för att du vill hålla jämna steg med familjen Johansson i grannhuset.

Kapacitet:

Nästa steg är din kapacitet för att låna – det vill säga hur mycket du kan betala per månader och under hur lång tid. Var realistisk – du kommer förmodligen inte hålla dig din briljanta plan att endast äta snabbnudlar i åtta år.

Beslut:

Beslutet är inte bara kombinationen av de två tidigare stegen, utan handlar även om att välja ut vilken typ av lån du vill söka, samt varifrån. Du kan med fördel använda dig av Lånemäklaren (som också har verksamhet i Norge) för att jämföra räntor, som tillsammans med villkoren blir bättre med konkurrensutsättning. Först måste du dock veta vilken typ av lån som passar dig bäst.

Typ av lån:

Det finns många olika typer av lån, med olika villkor och regler. Långivarna kan kräva att du har fast anställning, att du inte har betalningsanmärkningar, att du är kreditvärdig och så vidare. Ett bolån måste användas för att köpa boende och har i regel betydligt lägre räntor än andra typer av lån, eftersom de är bundna till huset som säkerhet.

Om pengarna är avsedda för konsumtion så kan du även låna privat med ett så kallat blancolån. Det kan till och med vara möjligt att få privatlån även om du har betalningsanmärkningar eller andra brister. Nu när du läst detta är du förhoppningsvis redo att låna smartare.

 

Det här är ett sponsrat inlägg.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar