Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Långsiktiga investeringar – inte kortsiktig spekulation

Korta ledtider och nära samarbeten är två nyckelord hos Tellus Fonder.

 

För någon vecka sedan introducerade jag er till Fonden som investerar i utländska investmentbolag, fonden Tellus Investmentbolag. Det är enligt mig en väldigt intressant fond med en bra global inriktning och det stora hela så tycker jag att man kommer väldigt långt med sin portfölj via att ha den fonden som innehav samt t.ex. en med svenska investmentbolag. Om ni vill läsa mer om just Tellus internationella Investmentbolags-fond så kan ni göra det i mitt tidigare inlägg som ni hittar här.

Nu tänkte jag istället prata lite mer om Tellus Fonder som fondbolag. En av de stora anledningarna till att jag gillar Tellus Fonder är för att det är ett relativt litet och entreprenörsdrivet företag. Sådana här fondbolag erbjuder inte bara en bättre service och en närmare kontakt med investerarna utan de kan också garantera att förvaltningen sköts på ett bättre sätt, med smidigare metoder och utan massa konstiga krav och villkor. Sådana här mindre fondbolag har oftast även kortare ledtider och besluten kan tas mycket snabbare då de är en lite smidigare aktör en de stora fondjättarna och till skillnad  från dem så kan de även vara mer flexibla när det kommer till fondens innehav. Sedan låter även deras motto, ”Långsiktiga investeringar – inte kortsiktig spekulation” också väldigt bra, eller hur?

Även om det är just det här entreprenörstänket med arbete som sker tätt mellan både medarbetarna och investera som jag gillar mest hos Tellus så blir det hela ännu bättre att de gör hela arbetet till väldigt rimliga förvaltningsavgifter. Dessa ligger på 1 % och nedåt beroende på vilken fond man väljer och med tanke på att det faktiskt är nischfonder som Tellus förvaltar så är det enligt mig en väldigt bra nivå. De flesta nischfonder brukar ta ut betydligt högre avgifter för att man just kommer åt lite mer annorlunda marknader och innehav och det handlar många gånger om dubbelt så höga eller till och med ännu högre avgifter än de som Tellus tar.

Jag anser alltid att själva fondbolaget är minst lika viktigt som fonden man investerar i. Jag vill gilla och godkänna hela företaget, dess kultur och tillvägagångssätt med mera, tänker och agerar ni också så? Idag har Tellus två olika fonder som går under namnen ”Midas” och ”Investmentbolag”. Fonden Tellus Investmentbolag har jag tidigare skrivit om och som jag nämnde förut så hittar ni det via länken som finns högst upp i det här inlägget. Fonden Tellus Midas däremot fokuserar på lite mindre bolag, framförallt på Mid- och Small Cap-listorna och på bilden här nedanför får ni lite mer information om fondens innehav och fördelning med mera, samt att ni kan läsa mer om den fonden här.

 

 

Avslutningsvis vill jag bara slå ett slag för att man som investerare i olika fonder verkligen ska bry sig om vad det är man väljer. Ta inte bara någon fond för att namnet låter bra utan kolla verkligen upp strategin, personerna bakom fonden, fondbolaget och fondens innehav och så vidare, det kommer helt klart medföra att man göra bättre affärer i längden. Jag hoppas att jag i och med det här inlägget verkligen har fått igång ert tänkande och visat er hur viktig helheten är och att fondbolag som då t.ex. Tellus Fonder kan ge oss investerare mycket mer i längden än vad många andra kan.

 

I samarbete med Tellus Fonder. 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
WB (ej registrerad)

Spännande!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar