Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lunchanalys: Den kommande rapportperioden

 

Rapportperioden har smygstartat en del redan nu och det både i och utanför Sverige. Men det är först under nästa vecka som den drar igång ordentligt och då tempot skruvas upp markant och därför tänkte jag att det nu i dagens lunchanalys skulle passa väldigt bra att kolla på hur bland annat möjligheterna och riskerna ser ut.

 

Marknaden förväntar sig inte jättemycket:

Till att börja med kan man ändå säga att marknaden just nu inte förväntar sig jättemycket från bolagen och den här rapportperioden och det bland annat på grund av det allmänt osäkra läget på marknaden men också för att de senaste rapportperioderna inte har haft jättemycket att komma med, i alla fall inte om man jämför med marknadens förväntningar.

Just det här att ingen egentligen vågar förvänta sig några stordåd från bolagens sida verkar även vara en genomgående trend på de flesta börser runt om i världen. Samtidigt så vill jag heller inte påstå att förväntningarna är låga utan det handlar helt enkelt om att inte speciellt många på marknaden som sagt förväntar sig några stordåd och om man vill kalla sådana förväntningar låga eller helt enkelt ganska så neutrala nu i dagens marknadsläge får varje enskild person avgöra.    

 

Bara bolagen når upp till sina förväntningarna:

Det här läget inför rapportperioden kan mycket väl få fart på börsen, i alla fall om bolagen minst når upp till förväntningarna och framförallt om de överträffar dem. Sedan om man tar med sig något från de tidigare rapportperioderna så kan man också förutspå att bolagen kommer behöva visa upp en bra rapport rakt igenom i princip helt utan några orosfaktorer eller sämre punkter om de ska tas emot positivt av marknaden och på börsen.  

Återigen så är läget ändå väldigt osäkert och svårbedömt och de låga förväntningarna eller vad man nu vill kalla det hela behöver i sin tur inte betyda eller medföra någonting konkret kopplat till dessa förväntningar. Men eftersom att marknaden är väldigt osäker inför vad som komma skall så kan vi nästan vara säkra på att bolagen som sagt minst måste leva upp till förväntningarna, annars har vi nog en väldigt tuff rapportperiod framför oss.

 

Chans för romans:

Avslutningsvis skulle jag så här lite på förhand ändå säga att det finns en hel del ”chans för romans” nu under rapportperioden. Med det menar jag att om rapporterna överlag kommer in bra och då enligt marknadens bedömning så tror jag mycket väl att riskviljan på allvar kan börja leta sig tillbaka och dessutom kanske aktier återigen kan bli mer attraktivt igen.

Men det finns som sagt många frågetecken kring hela den här rapportperioden och osäkerhet kombinerat med många måsten och krav som är riktade mot bolagen tycker jag är den bästa beskrivningen just nu. Samtidigt är även linjerna mellan möjligheterna och riskerna här väldigt hårfin och vi kan inte mycket annat än att vänta in nästa vecka då det som sagt är då det drar igång mer på allvar.

 

Jag kommer nu under helgen även sätta ihop rapportlistor för den kommande tiden så att både jag och ni kan ha full koll på vilka rapporter som kommer in och när de kommer in. Så håll utkik nu under helgen om ni vill ha listorna direkt så att ni kan börja använda dem redan inför och under nästa veckan.  

 

Vad tror ni om den kommande rapportperioden?

 

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar