Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lunchanalys: En ny vd och en avvikelse

Det har hänt otroligt mycket inom Cybaero den senaste tiden och om ni är intresserade av att veta mer om t.ex. den senaste finansieringslösningen och de kommande leveranserna m.m. så hittar ni alla mina inlägg om Cybaero om ni scrollar ner längst ner i det här inlägget och klickar på ”taggen” som är märkt med just Cybero, då kommer hela flödet upp.

Men nu i dagens lunchanalys tänkte jag passa på att gå igenom de senaste händelserna inom Cybaero som har omfattat alltifrån ett vd-byte till avvikande revisionsberättelser och nedskrivningar.

 

Den operativa chefen blev vd:

Om vi börjar med vd-bytet så blev det förra veckan klart att Rolf Schytt som tidigare var operativ chef inom Cybaero tar över vd-posten efter Mikael Hult. Grunden för vd-bytet ligger i att Cybaero nu framöver mer på allvar ska gå över mot att fokusera på produktionen och försäljningen.

Enlig mig känns det här skiftet rimligt och jag ser faktiskt inte alls några orosfaktorer i den här processen. Det verkar vara sunda och tydliga företagsändamål som ligger bakom bytet och att det dessutom är Rolf Schytt som får ta över ser jag som en väldigt bra styrka. Han har bra koll på hela verksamheten från sin tidigare roll inom bolaget och dessutom en gedigen erfarenhet från hans tidigare erfarenheter som t.ex. omfattar flera andra vd-roller.

Även marknaden gillade det här vd-bytet och i många fall är en sådan sak någonting som marknaden inte brukar uppskatta och istället faktiskt ta emot det ganska så negativt. Men Cybaeros vd-byte togs alltså emot positivt och det antagligen på grund av att de flesta vet att det är just produktionen och försäljningen som bolaget måste få ordning på och att då Rolf Schytt på förhand ser ut att vara väldigt bra lämpad för det jobbet.

 

Förseningar som stör på mer än ett sätt:

Just produktionen och försäljningen tar oss även in på nästa nyhet som dock tyvärr inte alls var lika positiv som vd-bytet. När Cybaero nyligen släppte sin årsredovisning för år 2015 så innehöll den nämligen en avvikande revisionsberättelse. I stora drag och med andra ord kan man alltså säga att Cybaeros revisorer inte var helt säkra på att redovisningen var korrekt och det är ju aldrig bra.

Det hela handlar om Cybaeros fordran till den kinesiska köparen av det system som skulle ha blivit levererat i början av det här året men som flera gånger har blivit framskjutet på grund av förseningar inom utvecklingen med mera. Den förseningen medföra att bolagets revisor eventuellt anser att den beställningen inte är lika säker och solid längre, i alla fall inte rent redovisningstekniskt. Det pratades även om en eventuell nedskrivning men mer information än så har bolaget idag inte gått ut med.

Man kan nu alltså säga att till och med ännu mer nu hänger på att den här försenade leveransen verkligen blir av nu under juni månad som Cybaero har flaggat för. För om så inte blir fallet så är det nu alltså även redovisningstekniska faktorer som hotar bolaget och det i kombination med kassaflödet och produktionsproblemen bådar inte gott.

 

Det svänger:

Läget i Cybaero fortsätter alltså att svänga fram och tillbaka. För några veckor sedan såg nyhetsflödet riktigt bra ut för bolaget men sedan avlöstes de av den här ovanstående missen och det känns lite som att det är typiskt för just Cybaero.

Även om marknaden såklart inte gillade den här senaste nyheten så är jag inte speciellt oroad för just den detaljen även om jag som jag sagt tidigare är väldigt avvaktande gentemot bolaget just. Extremt mycket hänger på den här kommande leveransen nu i juni och till dess håller jag nästa andan, jag kommer i vilket fall inte agera på något sätt förens jag har fått in mer information från utfallet där.

 

 

Trevlig fredagslunch!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar