Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lunchanalys: Fondhandeln är riktigt omodern

 

Det många inte tänker på när det kommer till handel med fonder är att hela systemet och hur affärerna överlag går till är väldigt omodernt. Med tanke på hur våra samhällen har utvecklats under den senaste tiden och inte minst på den digitala nivån så är det faktiskt ganska konstigt att fondhandeln ligger så pass mycket efter som den faktiskt gör.

Till att börja med så är det inte möjligt med realtidspriser, dagens pris är inte ens möjligt att se samma dag utan man måste vänta tills nästkommande dag. Sedan så måste alla affärer genomföras innan klockan 13 varje dag annars måste man vänta tills nästa dag igen. Dessutom är till och med vissa fonder ännu segare med att meddela det aktuella priset och det kan ta längre tid än en dag.

Själva köpet av fonden kan sedan ta ännu längre tid och många gånger kan det dröja innan du ser innehavet på ditt konto. En försäljning tar sedan ännu längre tid, vanligtvis tre dagar.   

Det känns rent spontant som att hela det här systemet och tillvägagångssättet gällande hanteringen av fondaffärer kan förbättras och snabbas upp. Säg att du t.ex. vill utnyttja ett köpläge på marknaden men du måste vänta minst tre dagar innan du har likvida medel på ditt konto för att din fondförsäljning drar ut på tiden. Då efter dessa tre dagar eller mer kommer köpläget med största sannolikhet inte att finnas kvar och du har då gått miste om en eventuellt bra och lönsam affär.

Det här är bara en av anledningarna till att jag väljer att avstå från fonder till så stor del som möjligt. Jag kan tyvärr inte avstå helt då en del av pensionssparandet bara kan ske i fonder men utöver det så håller jag med borta.

Här finns det enorma möjligheter för finans-entreprenörer att utveckla hela systemet för det är som sagt högt tid för det, i alla fall enligt mig. Ni här kanske redan har några intressanta idéer för hur man kan utveckla det här? Eller tycker ni att det fungerar bra som det är idag?   

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 
Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Någon som har någon intressant idé på hur även fondhandeln skulle kunna utvecklas? 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar