Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lunchanalys, från veckobrevet: Melker Schörling- En entreprenörsanda som man inte ska underskatta

I veckobrevet som skickades ut i söndags blev investmentbolaget, Melker Schörling veckans företag och nu tänkte jag att det skulle passa bra att även dela med sig av den bolagsgenomgången här. Om ni vill ha sådana här bolagstips med mycket mera löpande varje vecka (veckobrevet skickas ut varje söndag) så kan ni anmäla er till utskicken helt gratis här.
 

Den här veckan faller veckans företag-tipset på investmentbolaget, Melker Schörling som bland annat sitter på innehav i Hexagon, Arhus Karlshamn, Securitas, Assa Abloy, Loomis och Hexpol.

 

Miljoner blev miljarder:

Personen Melker Schörling som då även satte sitt eget namn på investmentbolaget är om vi kollar tillbaka i tiden mannen som gjorde miljoner till miljarder via lönsamma investeringar. Visserligen togs under tiden ganska så höga risker via stora lån m.m. men den styrka som finns inom det här investmentbolaget som kommer just ifrån att ha byggt upp någonting på egen hand kommer man som aktieägare kunna få ta del av även under en lång tid framöver.

Även innehavens inriktning har en mer personlig touch än vad många andra investmentbolag har. Flera stycken har varit med från ett väldigt tidigt skede så Melker Schörling som ägare har både ett stort inflytande och en hög grad av insyn vilket är viktigt om man vill göra bra investeringar.

 

Den unika entreprenörsandan:

Det slutar heller inte bara vid att det helt klart finns en mer närhet och personlig prägel inom Melker Schörling. Många andra investmentbolag har växt sig stora och nästan glömt bort aktieägarna på vägen men det kan man inte säga att Melker Schörling har gjort. Den entreprenörsanda som Melker Schörling som person själv sitter på och även sprider vidare i både investmentbolaget och i de bolag som man investerat i är näst intill unik. Den entreprenörsandan har bidragit till att Melker Schörling är det investmentbolag som gett sina aktieägare bäst avkastning under de senaste 10 åren då en investering under den tidsperioden nästan har kunnat tredubblas i värde.    

 

Vill alltid ha mer:

Att Melker Schörling tillsammans med sin familj idag fortfarande kontrollerar nästa 85 % av både rösterna och kapitalet i bolaget är också en styrka som oftast glöms bort på marknaden. På så sätt kan vi som aktieägare vara säkra på att samma anda och inritning kommer att fortsätta prioriteras även framöver för även om Melker Schörling har lyckats väldigt bra både som person och via sitt bolag så vill sådana här typer av personer alltid ha mer och hela tiden utvecklas och speciellt när man byggt upp allt på egen hand och längst ner från botten.

Om man är på jakt efter ett unikt investmentbolag både gällande innehaven och gällande den känslan av närhet till både Melker Schörling som bolag och som familj som faktiskt finns så är det här helt klart ett bolag som man bör ta sig en titt på ur det långsiktiga perspektivet.   

 

 

Trevlig lunch!
David 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar