Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lunchanalys: Intrum Justitia

I dagens lunchanalys tänkte jag kolla lite på Intrum Justitia som jag för övrigt tycker är ett riktigt intressant alternativ när det kommer till investeringar inom finanssektorn. Men vi börjar från grunden och då är Intrum Justitia ett kredithanteringsföretag som erbjuder just kredithanteringstjänster, kreditoptimeringstjänster, betalningstjänster och inkassotjänster m.m.


Tillväxt och framtidsförsäkrat:

Även om tillväxten för Intrum Justitia inte riktigt växer på samma sätt och lika bra som de gjort om man kollar tillbaka lite i tiden så tycker jag att de har växlat upp nu under de senaste åren. När jag säger att de växlat upp så menar jag lite mer konkret att deras verksamhet har blivit betydligt mer effektiv under de senaste åren och det via t.ex. att de verkligen tagit åt sig den digitala utvecklingen och sett till att dra nytta av den. I Intrum Justitias fall så kommer sådana här faktorer i längden medföra att en överlag stabil och säker långsiktig tillväxt kan få en bra hävstång och potentialen i hela verksamheten skruvas på så sätt upp.

Det är även tydligt att Intrum Justitia vill växa på flera sätt och på flera håll och kanter. Det här med digitaliseringen är en jättebra försäkring inför framtiden men de har också blivit mer aktiva när det kommer till investeringar. När jag säger investeringar så menar jag inte t.ex. förvärv av andra bolag utan Intrum Justitia har under de senaste åren verkligen kommit igång med sina köp av andras låneportföljer. De köper alltså lån och skulder från andra aktörer och driver själva in dem med ränta och avgifter och så vidare. Även dessa skuldköp anser jag får upp potentialen när det kommer till avkastningen i Intrum Justitia så även om risken dras upp en del i och med sådana köp så tycker jag att Intrum Justitia gör helt rätt när de väljer att vara aggressiva på den fronten.

Sammanfattningsvis på tillväxtfronten så tycker jag att Intrum Justitia har och håller på att säkra bolaget inför framtiden och så här långt har de lyckats väldigt bra med det. Med tiden kommer de kunna generera en stabil tillväxt och Intrum Justitias nya tillvägagångssätt, upplägg och metoder m.m. gör att framtidsutsikterna ser betydligt mycket bättre ut nu i dagens läge än vad de gjorde för några år sedan.                                                                                                         

Bättre än banker:

Jag personligen tycker faktiskt att Intrum Justitia just nu är en betydligt mer attraktiv investering än vad t.ex. de svenska bankerna är inom finanssektorn. Intrum Justitia ger investerarna stabilitet och det till stor del oavsett rådande konjunkturläge och dessutom tycker jag nu i och med att de har hängt med i den digitala utvecklingen har visat att de kan anpassa sig efter marknaden och hela tiden optimera sin verksamhet. Det tycker inte jag att någon av de svenska storbankerna har visat på samma sätt och det kommer bli ett problem i längden om de inte börjar ta tag i den frågan på allvar ganska så snart.

Tillskillnad från bankerna har Intrum Justitia också verkligen lyckats att få fram en stabil verksamhet inom en lite mer nischad bransch vilket många andra aktörer har det väldigt svårt med. Så om man vill exponera sin portfölj mot finanssektorn med fokus på skulder och inkasso m.m. och om man kanske tycker att bankernas verksamhet är lite för spretig så anser jag att Intrum Justitia är ett intressant alternativ som många oftast glömmer bort.     
 

Lägg i utdelningsportföljen:

Intrum Justitia har idag en direktavkastning på ungefär 3 % och det i kombination med verksamhetens framtidsutsikter överlag som jag pratat om här ovanför tycker jag gör att Intrum Justitia är ett perfekt case för en utdelningsportfölj. Utdelningen kommer med stor sannolikhet tillsammans med kursutvecklingen ge investerarna en bra och stabil totalavkastning vilket är precis det man är på jakt efter när man letar innehav till sin utdelningsportfölj.

Gällande just en investering i Intrum Justitia så tycker jag att dagens nivåer för aktien också känns attraktiva. Om jag själv skulle ta en position i Intrum Justitia i dagens läge så skulle jag vara nöjd om jag kom in på nivåer under 300 kronor per aktie och det gör man med bra marginal i dagens läge. Så ta en titt på Intrum Justitia som en alternativ exponering mot finanssektorn för jag tror att ni kommer tycka att bolaget är lika intressant som jag tycker.

 

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar