Aktieinkomster
Likes
791
Antal inlägg
1332
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lunchanalys: Rapportperioden blev inte vad marknaden förväntade sig

 

Nu när rapportperioden mer eller mindre är slut för den här gången tänkte jag att det var dags att kolla lite på hur resultaten och utfallen egentligen blev och då tänkte jag att dagens lunchanalys skulle passa perfekt för det ändamålet.

 

Inte vad marknaden hade förväntat sig:   

Till att börja med tycker jag att man sammanfattar den här rapportperioden väldigt bra med att säga att den inte blev vad marknaden hade förväntat sig. Vi hade innan rapportperioden drog igång en rejäl oro och osäkerhet på världens börser på grund av bland annat det osäkra läget i Kina och då skulle bolagsrapporterna bli den faktor som säkrade upp allt och visade att det finns en rejäl styrka på marknaden. Så blev dock inte direkt fallet då rapportperioden överlag drog in en ännu större oro och osäkerhet till marknaden och även om starka rapporter fler gånger bidrog till rejäla börsuppgångar så blev trenden överlag nedåt och marknaden blev helt klart besviken då det inte alls var det här som var förväntat från början.       

Volatiliteten skruvades upp:

Även om rapportperioden kanske inte bidrog med det positiva som marknaden vill och hade räknat med så bidrog den med mycket annat och en sak var en hög volatiliteten. Reaktionerna på de flesta bolagsrapporterna blev nämligen väldigt extrema och det till största del nedåt. Om ett rapporterande bolag enbart missade någon detalj eller kom in med ett resultat som var snäppet sämre m.m. så kunde det framkalla ganska så enorma reaktioner och många har kallat det här för, ”volatiliteten från helvetet” och det ligger mycket i dessa ord.       

 

Stabilt under ytan:

I det stora hela tycker ändå jag personligen att själva resultaten och utfallen från bolagsrapporterna har varit ganska så stabila. Jag har tidigare sagt att den här rapportperioden har känts lite som en mellanperiod eller en neutral period då vi i det stora hela inte har fått se så många stora översökningar som man brukar få se under sådana här perioder, varken åt det negativa eller positiva hållet, förutom gällande reaktionerna på börsen då.

Men om ska hårddra det hela så tycker jag att det ändå fanns en viss stabilitet som lyste igenom hela rapportperioden och många företag, både i och utanför Sverige går fortfarande väldigt bra även om man inte alltid tror det när man kollar på börsutvecklingen. Även om många resultat t.ex. kom in sämre än vad analytikerna hade förväntat sig behöver inte det betyda att det är jättedåligt eller till och med katastrofalt vilket många gånger har varit marknadens reaktion och om man har kollat lite under ytan och verkligen granskat rapporterna så har man kunnat komma väldigt långt rent informationsmässigt.

 

Utnyttjat och utnyttja:  

Hela den här situationen som uppstod i och med rapportperioden har dock gått att utnyttja och göra till någonting positivt, i alla fall för oss långsiktiga investerare. För eftersom de stora reaktionerna på börsen kombinerat med de faktiska resultaten har skapat glapp i värderingarna så har det uppstått väldigt många bra långsiktiga köplägen. Om man har sett till att utnyttja dessa så kan man samtidigt ha sett till att den här rapportperioden faktiskt blev riktigt bra men det då ur ett annat perspektiv.    

Nu i dagens läge så kan vi fortfarande se tydliga spår efter den volatila rapportperioden så det går faktiskt fortfarande att utnyttja situationer, bara man gräver lite djupare. Så att tuffa tider nästan alltid medför någonting bra förr eller senare tycker jag stämmer bra in på den här rapportperioden så överlag är jag faktiskt ganska så nöjd, hur känner ni?

 

 

Trevlig lunch!
David   

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive

Taggar