Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lunchanalys: Rikta blickarna mot Fingerprint igen?

 

I förra veckans veckobrev som skickades ut i söndags blev veckans företag Fingerprint och jag tänkte att det även vore passande och intressant att publicera dessa tankar plus nu några extra även här på bloggen. Ni anmäler er för övrigt till mitt och TradeVenue:s gemensamma veckobrev här. Då kommer ni få sådana här bolags- och marknadsgenomgångar m.m. löpande varje vecka till er mejl, helt gratis.

En stor anledning till att Fingerprint blev veckans företag i vårt veckobrev var för att jag tycker att marknaden, aktörerna och handlarna på allvar och till en betydligt högre grad måste börja skilja på bolaget och aktien. Kollar man på verksamheten och de konkreta siffrorna här ovanför och nedanför så ser hela företaget onekligen väldigt intressant ut och då är den volatila aktien en risk man måste våga ta som långsiktig investerare.

 

Bolaget försvarar sin verksamhet:  

Om vi börjar med Fingerprints verksamhet så är själva grundidén tekniker och system för att avläsning av fingeravtryck och dessa kan användas i alltifrån mobiltelefoner till bilar och kreditkort. Här har Fingerprint löpande fått ta emot kritik gällande t.ex. att de kommer bli omkörda rent tekniskt av t.ex. andra bolag inom branschen och att priserna på fingeravtrycksläsare pressas nedåt och att Fingerprint då kommer ha svårt att hänga med. Gång på gång har bolaget dock visat att de är en spelare som man bör räkna med både via att de hela tiden utvecklar sina produkter för att se till att hänga med i marknadens utveckling samt även via att hela tiden vilja ta sig in på nya marknader och områden.

Rent verksamhetsmässigt ser det kort och gott alltså väldigt bra ut och Fingerprint har där en styrka som många oftast missar för att de fokuserar för mycket på själva aktien.

 

En hög värdering som säger flera saker:

Ett problem som många investerare tycker ställer till det lite är att de tycker att värderingen är ganska så hög. Aktien har stigit med en bra bit över 1 000 % under de senaste tre åren men nu i år har den dock backat med över 20 %.

Även om Fingerprint inte alltid är tydliga med sin kommunikation gällande t.ex. framtidsprognoser m.m. då det oftast finns ett väldigt stort spann i dessa så skulle inte jag säga att bolag är övervärderat ur ett långsiktigt perspektiv. Om man bortser från hysterin kring själva aktien och istället fokuserar på just verksamheten, framtidsprognoserna och vad de faktiskt har åstadkommit t.ex. tillväxtmässigt den senaste tiden så ser det faktiskt väldigt intressant ut.

Att skilja på själva aktien och bolaget är alltså A och O för oss långsiktiga investerare i Fingerprints fall. Kan man det så är det alltså mycket möjligt att förhoppningar på allvar håller på att bli verklighet i Fingerprint.     

 

Några nyckelfaktorer:

Om man som långsiktig investerare har tänkt att ta en position i Fingerprint så tycker jag att man först och främst ska skilja på aktien och bolaget. Sedan skulle jag hålla mig långt borta ifrån all hysteri i media och kring vissa personer som löpande gör lite halvkonstiga utdelanden och istället som sagt fokusera helt på verksamhet och hur den utvecklas.

Dessutom måste man se till att ha nerverna för att klara av Fingerprints otroligt volatila aktier. Man kan inte låta sig påverkas av rörelser på t.ex. 10 % uppåt eller nedåt på daglig basis om man nu har bestämt sig för att vara inne i bolaget på lång sikt men om man klarar av det så kan det vara dags att börja kika lite extra på Fingerprint nu på nivåerna mellan 400-450 kronor.

 

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar