Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lyckas med ditt företag- Våga anställa!

Nu har jag kommit till den tredje delen (av fem) när det kommer till mina tips och tricks om hur man kan göra livet som egenföretagare bättre, effektivare och roligare m.m. Del 1 och del 2 är riktade åt det digitala hållet och ja rekommenderar starkt att ni läsare dessa delar först.

Under dessa delar pratade jag en del om att man måste våga ta in hjälp och det tänkte jag idag spinna vidare på idag då jag nu tänkte fokusera på att man som företagare måste våga anställa andra personer.  

 

Våga ta in hjälp:

Vi lite mindre företagare i Sverige är överlag väldigt dåliga på att ta in hjälp från andra personer och det speciellt när det kommer till att anställa fler personer. Vi är alldeles för rädda för att våra företag inte ska klara av att ha flera anställda, att företaget i längden inte kommer ha ekonomi för det och att det inte ska finnas tillräckligt mycket att göra för de andra anställda löpande i längden m.m. Dessa tankar måste vi komma ifrån då det är ganska så uppenbart att hjälpen från t.ex. ytterligare en anställd behövs, för annars skulle vi ju oftast inte tänkt den tanken från början.

Att inte våga ta in hjälp och anställa kan också slå tillbaka negativt då man kanske inte kan ta tillvara på de tillväxtmöjligheter som finns eller att man då jobbar alldeles för mycket själv och sliter ut sig och då blir faktiskt inte resultatet speciellt bra i slutändan. Så överlag måste vi våga att anställa till en mycket högre grad och nu ska jag visa er att det inte behöver vara en så stor orosfaktor.   

 

Räkna på det:

Det första man ska göra när man känner att man behöver anställa ytterligare en person är att räkna på det. Här handlar det både om att räkna hur mycket ens företag har råd att en ny anställd kostar men man måste också räkna på att det kommer finnas jobb åt den personen framöver och inte bara just nu för stunden under kanske ett par veckor. Här föredrar jag alltid att räkna på det hela ur ett relativt långsiktigt perspektiv som ofta innebär två år eller mer och via att göra det kommer man få ett väldigt bra perspektiv på vad ens företag behöver och klarar av.  

 

Anpassa det hela efter ditt företag:  

När man sedan då vet att det finns ett behov för att anställa samt att man vet exat vad ens företag har råd med och hur mycket arbete som finns att erbjuda börjar det handla om att anpassa anställningen efter just ens eget företag. Via att göra det här förarbetet vet man om det är en till heltidsanställd som man behöver eller om man bara behöver någon som arbetar ett par timmar i veckan.

Det är det här steget som är det absolut viktigaste för eftersom att varje företag är unikt så måste man också anpassa anställningarna där efter. Problemet här ligger i att många inte tänker på att man kan anpassa anställningarna mer eller mindre exakt efter vad man behöver och det ävenom det t.ex. enbart handlar om ett par timmar i månaden och det är det viktigaste att veta när det kommer till anställningar.  

 

Det här har förändrat mitt företag:   

För bara något år sedan var jag och mitt företag lika rädda för att anställda som många andra är. Jag oroade mig över ekonomin och arbetsuppgifter m.m. men när jag väl började bryta ner det hela i dessa olika delar och såg möjligheterna gällande anpassningar efter mitt företags behov, då öppnades allt helt plötsligt upp på ett helt nytt sätt och jag började som sagt se möjligheterna istället för orosfaktorerna.

Ett av mina mål för mitt företag det här året var att anställa en person och det har jag nu faktiskt uppnått. Det är absolut ingen heltidsanställning utan det handlar om att den person som jag har anställt arbetar hos mig under allt ifrån några timmar per vecka till ett par veckor i månaden, beroende på hur mycket arbete det finns att göra.

Det här har helt klart förändrat och förbättrat hela mitt företag och jag är väldigt glad att jag vågade ta det här steget. Därför vill jag nu i och med det här inlägget uppmana alla företagare där ute till att verkligen våga anställa men se till att göra förarbetet ordentligt och anpassa anställningen efter ditt företags behov. Jag lovar er att ni inte kommer bli besvikna om ni använder er av dessa metoder utan det kommer snarare antagligen bli så att ert resultatet på de flesta håll och kanter kommer att förbättras.

 

Finns det några egenföretagare här? Det vore i så fall roligt om ni vill ge er syn på det här med anställningar!

 

 

David       

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar