Aktieinkomster
Likes
787
Antal inlägg
1327
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Många bollar i luften- Att behärska företagslivet, del 1 (molntjänster)

 

Att vara egenföretagare är enligt mig helt fantastiskt och det mest lärorika man kan göra men även skärmade, svårt och enormt tidskrävande på en och samma gång. Men frågar ni mig så är det helt klart det bästa och roligaste jag har gjort och jag tackar mig själv varje dag för att jag valde att starta eget företag.

Men när allt är helt fanatiskt, jobbigt och svårt på samma gång så blir det lätt en väldigt stor röra kring allting. Det har jag upplevt, det har alla företagare upplevt och det kommer alla nya företagare att uppleva någon gång. Även om man inte kan få allt att flyta på helt perfekt hela tiden så finns det små saker som man kan göra för att förbättra en situation eller ibland även helheten och dessa tänkte jag nu i fem olika delar pratar om den här veckan. Det kommer att handla om alltifrån digitala tjänster till att anställa folk med mycket mera och idag kommer jag börja med att fokusera på molntjänster.

 

Mottjänster kan förändra och förbättra mycket:

Om jag till en början lite snabbt ska förklara vad en molntjänst är så är det en digital tjänst som tillhandahålls över internet. På så sätt kan man komma åt tjänsten var man än befinner sig, från vilket enhet man vill bara man har tillgång till internet.

På senare tid använder jag i princip enbart olika molntjänster då jag lärt mig den hårda vägen när jag t.ex. blivit av med min dator eller mobiltelefon gått miste om massvis med viktig information men nu när janvänder molnbaserade lösningar så är det problemet helt borta nu för tiden.  

 

Lagra via molnbaserade tjänster:

De absolut vanligaste molntjänsterna går ut på att användarna får lagra sina filer online så att man kan komma åt dem var man än befinner sig, oavsett om man har t.ex. sin dator eller mobiltelefon med sig. Så istället för att lagra saker direkt i datorn eller på ett USB-minne m.m. så kan man alltså använda sig av så kallad molnlagring och då har man alltid tillgång till sina filer vilket är väldigt praktiskt och smidigt.

Det här drar jag nytta av dagligen då jag har alla mina filer på sådana här ställen. Jag lagrar i princip inget längre direkt i någon av mina enheter då det helt enkelt inte finns någon anledning till det eftersom att det bara är osmidigt och eventuellt ställer till ganska så stora problem. Det är dessutom lika enkelt som att lagra någonting direkt i en enhet då man t.ex. har en speciell mapp i datorn som automatiskt synkroniseras med molntjänsten och lagrar filerna online, svårare än så är det inte.

Det finns en rad olika sådana här lagringstjänster på marknaden men på listan här nedanför ser ni vilka jag använder. De flesta går att få både i en gratis-version och om man sedan behöver mer utrymme är det bara att köpa till det för inte alls speciellt många kronor i månaden och jag lovar er att det är det värt.
 

  • OneDrive (Microsofts lagringstjänst)
  • Google Drive (Googles lagringstjänst)
  • iCloud (Apples lagringstjänst)
  • Dropbox

 

Programvara:

Nu för tiden finns även de mest använda och viktigaste programvarorna via molnversioner och det har helt klart förändrat min vardag till det bättre. När jag säger programvara menar jag olika sorters program som t.ex. Office-paketet som bland annat innehåller Microsoft Word, Excel och Powerpoint med mera eller Adobe Reader och Adobe Photoshop o.s.v.

Via att använda molnversionerna av dessa program kan jag precis som med lagringen komma åt dem från vilken enhet som helts var som helst, så länge jag är uppkopplad mot internet. Även det har har på senare år förändrat hur jag sköter mitt arbete, hur jag har möjlighet att sköta det och framförallt vart jag har möjlighet att göra det. Den här nya generationen av programvara har helt klart givit mig mer frihet och bara det tycker jag är guld värt.

Just nu i dagens läge är det framförallt de program som jag nämnde här ovanför samt även Evernote som jag använder mig av och då via molnversionerna. Jag kommer återkomma till just sådana här programvaror och appar m.m. imorgon under del 2 av saker man kan göra och använda sig av för att förenkla och förbättra företagslivet.   

 

 

Här var alltså den första delen (av fem) med tips och tricks från mig gällande hur man kan förbättra och förenkla sitt företagande. Just det är med molntjänster tycker jag är ett av de absolut bästa tipsen inom den här kategorin och jag tycker även att sådana här tjänster är oslagbara om man jämför med det traditionella motsvarigheterna.

Vad tycker ni om molntjänster överlag? Har ni några bra och intressanta tips till mig och till alla andra läsare här, som ni tycker är väldigt användbara?  

 

David   

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (150)
Nov (3)

Taggar