Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Min aktuella direktavkastning

Ni som följt mig genom åren vet att direktavkastningar från utdelningar från mina portföljinnehav är hela grundstommen i min portfölj och hos min strategi. Mina utdelningar skapar varje månad ett flöde av likvida medel och gör även att min portfölj för varje dag som går bara blir mer och mer självständig.

Alla de utdelningar som kommer in återinvesterar eller investerar jag vidare och allt det för att någon gång framöver kunna ge min portfölj ett helt eget liv som varje månad genererar en bra summa av utdelningar som jag faktiskt kan leva på.

Men även om jag är en utdelningsinvesterare så är jag ingen utdelningsjagare, i alla fall inte i dess fulla bemärkelse. Med det menar jag att jag inte för varje år jagar de bolag med de högsta utdelningarna. Jag jobbar istället utdelningsstabilitet och en god historik och tillväxt när det kommer till utdelningarna hos de bolag som jag investerar i. På så sätt anser jag att jag kan få den bästa långsiktiga utdelningstillväxten och där med även tillväxten för min portfölj. Att ett bolag har en direktavkastning på t.ex. 9 % under ett år är enligt mig helt ointressant, i alla fall så länge de inte kan behålla den utdelningsgraden på lång sikt framöver och det brukar inte vara speciellt troligt i sådana fall.

Jag vill dock även tillägga att jag även är en framtidsinvesterare. Jag fokuserar inte bara på utdelningarna utan även på framtiden och tillväxten för bolagen och eftersom att varje bolag ska ligga i min portfölj i minst 20 år framöver så är bolagens framtid också en viktig del, vilket ni säkert förstår.

För att slutligen komma till sak så låg min direktavkastning under år 2016 på 5,4 % och det är en siffra som jag är väldigt nöjd med. Det betyder att jag per automatik har en avkastning på 5,4 % per år för min utdelningsportfölj just nu och som grädde på moset så ligger min utdelningstillväxt under de senaste 6 åren på 71 %.

Jag är medveten om att det här är siffror som är svåra att hålla i längden och just tillväxten är nästan omöjlig. Men efter alla år är jag självsäker och övertygad om att jag har byggt upp en stabil portfölj som också innehåller en stor del av tillväxt och då om man kollar på just direktavkastningen så tror jag mycket väl att jag årligen kommer kunna snitta ungefär 4,5% - 6 % och det är jag mer än nöjd med.

 

Hur ser er direktavkastningsnivå ut just nu?

 

David 

Taggar (blogg): 
Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Hur ser er direktavkastning ut?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar