Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Mina och Per Håkan Börjessons vinnare

Nu har jag och Per Håkan Börjesson från Spiltan valt ut våra vinnare i tävlingen där ni hade chansen att lära er av Warren Buffett då ni kunde vinna ett exemplar av Pers bok, ”Så här blev Warren Buffett världens rikaste person”. Jag delade ut fyra exemplar av boken och Per var generös nog att komplettera med fem stycken till. Totalt har vi nu alltså valt ut nio stycken vinnare och här nedanför ser ni de vinnande citaten som jag valde ut samt de som Per valde ut.

Alla vinnare kommer bli kontaktade av antingen mig eller Per så kommer vi skicka ert exemplar till er så fort som möjligt.

 

Mina utvalda vinnare:

1.”Han inspirerar mig genom att aldrig försöka dölja ett misstag som han har gjort! Alla som vill veta vilka affärer han har gjort som har varit dåliga behöver inte leta länge eftersom han är öppen med det och reflekterar över varför det blev så. Hade jag själv varit lika duktiga på att reflektera över dåliga/bra affärer så hade jag inte behövt återupprepa samma fel flera gånger. Det bästa är att vi andra också vinner på hans ödmjukhet och reflektioner. Win-win!

Uttryckt av Warren Buffett själv
Honesty is a very expensive gift. Don't expect it from cheap people."
 

2.”Det enkla i teorin är oftast det svåra i praktiken, men Warren Buffetts tålamodstänk och allmänt sunda förnuft när det kommer till investeringar har fungerat som såväl inspiration som målbild, inte bara till rent finansiella investeringar utan till inställningen i livet allmänt. Blir betydligt roligare att investera i bolag man är intresserad av och förstår än chansningar i bolag man varken förstår eller kanske kan deras produkter.

Buy and hold är svårt och att våga köpa när det kommit stora sättningar kräver is i magen och en rejäl dos mod, men uttrycket "Be fearful when others are greedy, and be greedy when others are fearful" är något jag bär med mig.”
 

3.”Är en student med stora ambitioner och vill också uppnå helt otroliga resultat som Buffet gjort! Därför kommer jag också läsa boken och ta till mig kunskapen som boken har att ge. En bra grej med Buffet är att tänka långsiktigt och det är speciellt de jag vill lära mig mer om.”
 

4.”Han har lärt mig att jag inte ska deppa ihop när man gör investeringar som går galet utan se det som en möjlighet att analysera vad som gått snett för att undvika det nästa gång det ska investeras.

Sen har jag tagit rygg på honom och insett att årsredovisningar är mycket mer givande att läsa än muskeltidningar.”
 

Per Håkan Börjessons utvalda vinnare:

1.”Det är mycket man kan säga om denna man men en sak som fascinerar mig är att han ser ut ett bolag som han senare investerar X antal miljarders miljarder i utan beröring eller min

Jag säger bara:
Regel 1: Förlora aldrig pengar
Regel 2: Glöm aldrig regel 1”
 

2.”Warren har faktiskt inte inspirerat mig så mycket i mina investeringar hittills. Men Per H Börjessons skildring av Buffett kanske kan låta mig inspireras desto mer, om jag får en av böckerna så ska den gamle Per H i samarbete med den ännu äldre Warren Buffet åtminstone få en chans!”
 

3.”Warren har visat mig att man kommer långt på att tänka bolag och inte aktier. Att behålla de bolag man tror på länge.

Att våga gå emot strömmen!”
 

4.”Warren Buffetts regler i all ära, men det som inspirerar mig mest med denna människa, och ett stort antal andra miljardärer är deras beslut att bidra till en bättre värld. Besluten de tar att donera majoriteten av deras förmögenhet till välgörenhet ger så många människor bättre förutsättningar för deras liv.

Det är min dröm och mål med mitt sparande. Spara tillräckligt till mig själv, tills jag själv inte behöver de längre, sen skänka resten till en bättre framtid”
 

5.”Jag fick mina första aktier när jag var 18 år, helt ovetandes om hur jag skulle förvalta dem. "Kolla på hur Buffet gör" sa pappa, vem fan är Buffet tänkte jag.

Ett par år senare kan jag vara skatta mig lycklig över pappas tips. Buffetts strategi om att vara långsiktigt och att aldrig sälja har varit grundstenar i min portföljfilosofi, vilket har genererat 10-20% varje år. Han har inspirerat mig så oerhört och det känns verkligen som om det är möjligt att bli multimiljonär om man lyckas behålla omdömet och följa sin filosofi. Förutom att vara långsiktigt i mina investeringar så har det även gjort mig mer tålmodig i mitt vardagliga liv, jag är inte lika hetsig utan kan vänta på att saker tar sin tid vilket (precis som med investeringarna) brukar löna sig.

Han är fantastisk den där Warren Buffet.”

 

Jag och Per vill nu slutligen även passa på att tacka alla som deltog och gratulera de nio vinnarna. Vi båda tycker att engagemanget från er sida var helt fantastiskt och vi hoppas att kunna ge er som inte vann den här gången många nya chanser framöver.

 

David 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar