Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Morgonkollen, alla blickar mot Fingerprint, eller?

Här nedanför hittar ni dagens sammanfattning av Morgonkollen (min morgonrapport). Om ni varje börsmorgon vill ha hela morgonrapporten så anmäler ni er här. Då får ni varje börsmorgon mer ingående information om den aktuella börsdagen gällande t.ex. den inledande handeln och marknadens fokus under dagen med mera.

Viktigt från tidigare:

 • Nedgångar i USA
 • Oljan fortsätter nedåt, hela råvarumarknaden är pressad
 • Fortsatta nedgångar i Asien

 
Dagens viktigaste:

 • Estland: BNP (def) 3 kv kl 7.00
 • Tyskland: handels-, bytesbalans november kl 8.00
 • Tyskland: arbetskraftskostnader 3 kv kl 8.00
 • Island: räntebesked kl 9.55
 • Sverige: hushållskonsumtion oktober kl 9.30
 • Sverige: näringslivets produktion oktober kl 9.30
 • Fingerprint: presenterar intäktsprognos för 2016
 • USA: grossistlager oktober kl 16.00
 • USA: oljelager, veckostatistik kl 16.30
 • Nya Zeeland: räntebesked kl 21.00

 

Dagens bolagshändelser:

 • Clas Ohlson: presenterar försäljningssiffror för november kl 7.00
 • Finnair: trafiksiffror för november kl 8.00
 • K2A handlas exklusive utdelning (5:00 kr i preferensaktie kvartalsvis)
 • Tobin Properties handlas exklusive utdelning (5:75 kr preferensaktie halvårsvis) 
 • Fingerprint: presenterar intäktsprognos för 2016 kl 13.00

 

Bolagsrapporter:

Clas Ohlson (kl 7.00)

 

Ha nu en bra dag!
David

Taggar (blogg): 
zlaskarn's picture
239
360
24
1
zlaskarn

Hoppas på katastrof från Fingerprint. Tycker det är en "fuskaktie" ;)

Togen1's picture
8
10
5
0
Togen1

Ska bli mycket intressant att se vad Fingerprints har att säga. Vågar mig inte på att gissa intäktsprognosen för 2016... Håller mig iaf utanför.

zlaskarn's picture
239
360
24
1
zlaskarn

Togen1: Ska bli mycket intressant att se vad Fingerprints har att säga. Vågar mig inte på att gissa intäktsprognosen för 2016... Håller mig iaf utanför.

Inte i din portfölj här på TV? :P

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

zlaskarn: Hoppas på katastrof från Fingerprint. Tycker det är en "fuskaktie" ;)

 

Jasså? Bara för att du inte gillar aktien eller för att du vill kunna köpa på dig billigt? 

Togen1's picture
8
10
5
0
Togen1

zlaskarn: Togen1: Ska bli mycket intressant att se vad Fingerprints har att säga. Vågar mig inte på att gissa intäktsprognosen för 2016... Håller mig iaf utanför.Inte i din portfölj här på TV? :P


 

hehe, den vågar man vara mer spekulativ med.

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Togen1: Ska bli mycket intressant att se vad Fingerprints har att säga. Vågar mig inte på att gissa intäktsprognosen för 2016... Håller mig iaf utanför.

 

Vad tycker du nu då? Jag tycker överlag att det är ett ganska stort spann i prognoserna och att de är lite återhållsamma, frågan är varför?

zlaskarn's picture
239
360
24
1
zlaskarn

Aktieinkomster: zlaskarn: Hoppas på katastrof från Fingerprint. Tycker det är en "fuskaktie" ;) Jasså? Bara för att du inte gillar aktien eller för att du vill kunna köpa på dig billigt? 


Gillar inte Carlström eller vad han heter. Han verkar fruktansvärt osympatisk.

Togen1's picture
8
10
5
0
Togen1

Aktieinkomster: Togen1: Ska bli mycket intressant att se vad Fingerprints har att säga. Vågar mig inte på att gissa intäktsprognosen för 2016... Håller mig iaf utanför. Vad tycker du nu då? Jag tycker överlag att det är ett ganska stort spann i prognoserna och att de är lite återhållsamma, frågan är varför?


 

Håller med om att spannet är för stort. Känns ovisst och återigen lämnar det mycket till spekulationer hos investerarna. Men spannet representerar väl ungefär vad merparten trodde att prognosen skulle säga... tror dock att kursen kan falla närmsta veckan pga orimliga förväntningar inför denna dag.

Jag kan bara anta att ledningen har svårt att prognositera intäkterna för 2016 och därför väljer att uttrycka ett så pass stort spann.

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

zlaskarn: Aktieinkomster: zlaskarn: Hoppas på katastrof från Fingerprint. Tycker det är en "fuskaktie" ;) Jasså? Bara för att du inte gillar aktien eller för att du vill kunna köpa på dig billigt? Gillar inte Carlström eller vad han heter. Han verkar fruktansvärt osympatisk.

 

Det är nog många som delar din åsikt där. Jag håller mig överlag också borta från Fingerprint och det på grund av en rad olika anledningar!

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Togen1: Aktieinkomster: Togen1: Ska bli mycket intressant att se vad Fingerprints har att säga. Vågar mig inte på att gissa intäktsprognosen för 2016... Håller mig iaf utanför. Vad tycker du nu då? Jag tycker överlag att det är ett ganska stort spann i prognoserna och att de är lite återhållsamma, frågan är varför? Håller med om att spannet är för stort. Känns ovisst och återigen lämnar det mycket till spekulationer hos investerarna. Men spannet representerar väl ungefär vad merparten trodde att prognosen skulle säga... tror dock att kursen kan falla närmsta veckan pga orimliga förväntningar inför denna dag.Jag kan bara anta att ledningen har svårt att prognositera intäkterna för 2016 och därför väljer att uttrycka ett så pass stort spann.

 

Precis! Jag tror även att de garderar sig inför nästa år då de som alla andra bolag självklart vill överträffa rapporterna och det är lättare att göra det om man håller nere förväntningarna en aning. 

Även om själva bolaget är jättefint och intressant så är det sådant här agerande från ledningen och andra personer som stör mig otroligt mycket och det känns som att för mycket fokus riktas mot att hålla aktien uppe på höga nivåer...

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar