Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

MTG:s långsiktiga potential är underskattad

MTG:s aktie har inte alls hängt med börsens utveckling uppåt den senaste tiden och egentligen så har den sackat efter i princip hela året. Det är tydligt att marknaden är orolig för skiftet inom hela mediabranschen och då även för att större bolag brukar ha svårt att hänga med när saker och ting förändras i en ganska så snabb takt.

Så kallat linjärt Tv-tittande, alltså det gamla vanliga viset att kolla på Tv är inne i en fallande trend och har även varit det under ett bra tag nu och det på grund av att vi människor ser olika streaming- och webbtjänster som ett mer flexibelt och överlag ett bättre alternativ. Problemet för MTG som alla är så oroliga för ligger i att just det linjära Tv-tittandet är deras främsta verksamhetsområde. När man ser på saken ur det perspektivet så finns det ändå en viss grund i oron från marknaden och investerarna men jag anser ändå att den långsiktiga potentialen i MTG är underskattad och inte minst nu efter vad vi fått se den senaste tiden. Enligt mig finns det tre faktorer som talar för MTG och dessa kan ni läsa om här nedanför.

Den första faktorn och även den viktigaste är att MTG mycket väl är medvetna om den här förändringen inom branschen och att de håller på att anpassa sig efter den. Det är här man kan se skillnad på bolag som kommer klara sig på lång sikt och på de som inte kommer göra det. MTG vet vad de måste göra i längden för att inte bara säkra framtiden utan även för att garantera en fortsatt lönsamhet och det arbetet är de mitt uppe i ljust nu. Bolaget har identifierat det här trendskiftet och de gjorde det även i tid och nu håller de på att omstrukturera och bygga om bolaget därefter och det är inget konstigt med det, alla företag måste någon gång genomgå sådana här faser och om de kommer ur starkare så vet man att man har en riktigt bra investering i sin portfölj.

Just att anpassa sig efter det rådande markandsklimatet tar oss över till nästa punkt. MTG håller nämligen inte bara på att anpassa sin nuvarande verksamhet utan de håller även på att hitta nya framtidsområden. Det här ser vi klart och tydligt via MTG:s senaste satsningar inom E-sport och senast idag meddelade bolaget att de har köpt Dreamhack som är världens största datorspelsfestival. Just E-sport känns även helt rätt för MTG då den marknaden bara växer och växer och börjar bli enorm runt om i världen. Här kan MTG med sina underliggande resurser bli en av de världsledande aktörerna och vips så har MTG helst plötsligt skapat en helt ny långsiktig framgångssaga. På den här punkten kommer vi tillbaka till att man klart och tydligt kan se att MTG vill utvecklas och inte ta sig fram på gamla meriter och det är den viktigaste iakttagelsen.

Den tredje och den sista faktorn handlar om MTG:s ”gamla och klassiska” verksamhet, nämligen det linjära Tv-tittandet m.m. För nya framgångssagor i alla ära men det är även viktigt att man inte släpper den gamla verksamheten helt och hållet när den fortfarande är lönsam. Här tycker jag att MTG den senaste tiden på ett väldigt bra sätt har fokuserat på sina styrkor inom det här området och det kan t.ex. handla om deras utökade satsningar på sportsändningar m.m. Även här ser de till att växa och utvecklas på rätt sätt för att framtidssäkra bolaget på lång sikt och återigen så är det precis det som man som aktieägare vill se hos ett bolag.

Hela den här genomgående viljan för att anpassa sig, växa och utvecklas tycker jag är en riktigt underskattad detalj hos MTG. Att de dessutom tillämpar den vilja i praktiken löpande nu för tiden visar ännu mer att bolaget verkligen är på gång. Att man klart och tydligt kan identifiera de här positiva faktorerna hos MTG kombinerat med marknadens och investerarnas misstro till bolaget tycker jag medför att MTG:s aktie börjar kännas riktigt köpvärd ur det långsiktiga perspektivet. Om vi kollar tillbaka i tiden på grafen här nedanför så kan vi klart och tydligt se att MTG:s aktie har rört sig i dessa banor förut. Jag tror dock inte att vi ska ner till de gamla lägstanivåerna och det på grund av att man som sagt på allvar redan nu börjar se att MTG är på väg ut ur den här fasen med omstruktureringar redan nu och att de kommer ta sig ur starkare än någonsin. Jag ökade innehav i MTG i slutet av oktober men det är även väldigt troligt att jag kommer göra det en gång till innan det här året är slut.

David               

Taggar (blogg): 
Sparaförlivet's picture
149
177
16
0
Sparaförlivet

Tidigare var det rysslandskräck idag är det väl linjär-tv:s framtid som skrämmer! Nu har jag MTG rättigheterna för sommarens OS vilket inte är helt fel så tror att det kan gå uppåt med intäkter under året.

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Sparaförlivet: Tidigare var det rysslandskräck idag är det väl linjär-tv:s framtid som skrämmer! Nu har jag MTG rättigheterna för sommarens OS vilket inte är helt fel så tror att det kan gå uppåt med intäkter under året.

 

 Precis! Så kan mycket väl bli fallet och på lång sikt börjar de som sagt nu på allvar få ordning på hela verksamheten!

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar