Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

När det är blod på gatorna köper man…

Ett gammalt yttryck säger att det är när det är blod på gatorna som man ska köpa på sig tillgångar. Även om det självklart inte rinner något blod på vara gator i Sverige (tack och lov) så har vi helt klart fått en blodröd start på det här ny börsåret. I skrivande stund har börsen gått ner ungefär 5 % så här långt i år så år 2016 skiljer sig redan från mängden då vi mer eller mindre har blivit vana vid att nästan alltid få en positiv inledning på börsåret.

På ett sett kan man alltså säga att börsen har gjort oss besviken så här långt i år men ur mitt perspektiv så tycker jag faktiskt att den här inledningen har varit ganska så trevlig. Det på grund av att jag nu under de senaste dagarna fick möjlighet att öka på många av mina innehav ytterligare och det dessutom på väldigt attraktiva nivåer.

De innehav som jag har ökat på är Altria Group och NRG Energy i USA, Gjensidige i Norge och Swedish Match och H&M i Sverige. Det är som ni kan se en väldigt blandad kompott men eftersom att alla innehav i min utdelningsportfölj är sådana som jag tror på ur ett väldigt långsiktigt perspektiv och som jag med stor sannolikhet aldrig kommer att sälja så blir i stort sett alla lite större nedgångar ett köpläge för mig.

Redan innan årsskiftet kände jag att jag var väldigt bra positionerad inför den kommande utdelningssäsongen. Den känslan har nu förstärkts ännu mer i och med de här senaste köpen och jag ser fram emot att flödet av likvida medel till min portfölj snart drar igång på allvar.

 

Hur har ni agerat så här långt i år? Har ni passat på att köpa eller har ni bara kollat på de röda siffrorna och försökt att tänka på annat?

 

 

Trevlig fredagslunch!
David 

Zempire's picture
6
15
4
0
Zempire

Tjenare David!

Jag är 24 år hållit på med aktier i 3år och kan inte säga att jag har sparat allt för mycket till aktierna, då jag tjänar alldeles för dåligt och vill passa på att njuta lite av livet redan nu. Jag ska tex till Australien i 1½ månad detta året vilket kommer kosta hela mitt sparande för detta år :/ 
De senaste 3åren har jag mest köpt aktier och efter några veckor sålt dom.Tjänat lite pengar men till alldeles för stor risk.

Jag har följt dig samnt några andra bloggare ett bra tag och majoriteten av er verkar köra Utdelningsportföljen som er stora grej.
Jag har därför bestämt mig att år 2016 ska bli året då jag startar min utdelningsportfölj. Jag tog därför mina första positioner igår när börsen låg -4% fasten det rent tekniskt inte ser bra ut för OMXS.
Jag passade på att köpa Investor,Bure,Swedbank och Disney.
Detta kommer dock endast ge mig ca 2000kr i utdelning per år men men många bäckar små.
Jag har nu ca 60% likvida medel som bara väntar på att få komma in i denna utdelningsporfölj.
Hur länge har du hållit på med din utdelningsportfölj? 
Hur stor % avkastning har du i din utdelningsportfölj?
Vad är det viktigaste att tänka på när man börjar med sin utdelningsportfölj?

Aktieinkomster's picture
796
1346
66
0
Aktieinkomster

Zempire: Tjenare David!Jag är 24 år hållit på med aktier i 3år och kan inte säga att jag har sparat allt för mycket till aktierna, då jag tjänar alldeles för dåligt och vill passa på att njuta lite av livet redan nu. Jag ska tex till Australien i 1½ månad detta året vilket kommer kosta hela mitt sparande för detta år :/ De senaste 3åren har jag mest köpt aktier och efter några veckor sålt dom.Tjänat lite pengar men till alldeles för stor risk.Jag har följt dig samnt några andra bloggare ett bra tag och majoriteten av er verkar köra Utdelningsportföljen som er stora grej.Jag har därför bestämt mig att år 2016 ska bli året då jag startar min utdelningsportfölj. Jag tog därför mina första positioner igår när börsen låg -4% fasten det rent tekniskt inte ser bra ut för OMXS.Jag passade på att köpa Investor,Bure,Swedbank och Disney.Detta kommer dock endast ge mig ca 2000kr i utdelning per år men men många bäckar små.Jag har nu ca 60% likvida medel som bara väntar på att få komma in i denna utdelningsporfölj.Hur länge har du hållit på med din utdelningsportfölj? Hur stor % avkastning har du i din utdelningsportfölj?Vad är det viktigaste att tänka på när man börjar med sin utdelningsportfölj?

 

Hej!

Till att börja med ett stort grattis till att du nu har börjat bygga upp din egna utdelningsportfölj, jag tycker att du tänker och gör helt rätt och du har redan nu hittat flera intressanta investeringar! 

Som du säger så blir det många bäckar små och med tiden kommer dessa bara växa och växa men det kommer du se med med tiden. 

Min egna utdelningsportfölj är ungefär 9 år gammal, den fyller 10 år senare i år. Min direktavkastning, det vill säga de pengar som kommer in till portföljen från utdelningar låg under år 2015 på 5-6 % vilket jag är mer än nöjd med. 

Det som enligt mig är absolut viktigast att tänka på tycker jag är att man inte får ha bråttom. Om man bara ger sin utdelningsportfölj tid så kommer den sköta mycket av arbetet av sig självt. Sedan måste man även se till att bara investera i företag vars verksamhet och utdelning är hållbar i längden. Att köpa aktier som har den direktavkastning på t.ex. 9 % just för det här året är enligt mig helt ointressant då det är väldigt osannolikt att de kommer kunna behålla den nivån. 

 

Lycka till!

Zempire's picture
6
15
4
0
Zempire

Tack för ett bra svar =)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar