Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Nästa steg inom social trading

För ett par veckor sedan introducerade jag er till social trading som nätmäklaren Ayondo är stora inom och då pratade jag även om att de är på väg att etablera sig i Sverige. Det tidigare inlägget hittar ni här och nu tänkte jag visa er hur nästa steg inom social trading ser ut.

Till att börja med handlar social trading om att följa andra duktiga privata investerare och ta del av hur de agerar på marknaden. Så istället för att investera i en fond där man faktiskt följer den aktuella förvaltaren, bara att det sker automatiskt så går social trading ut på att man som sagt följer duktiga och kunniga privata investerare och det utan en massa höga förvaltningsavgifter m.m. Många människor ser idag redan fördelarna med social trading då de bland annat får fler valmöjlighet, lägre kostnader och mer flexibla byten än hur verkligheten ser ut om man skulle stoppa in sina pengar i en fond. Men det är just att fonden sköter sig själv utan att man själv måste byta ut innehaven utan att den aktuella fondförvaltaren gör det som många saknar när de väljer bort fonder. Via den vanligaste typen av social trading måste man på egen hand byta ut innehaven när en person som man följer gör det och även om vi som är aktiva dagligen på börsen inte ser det som ett problem så tycker de flesta personer att det är alldeles för krångligt och tar för mycket tid. Det problemet har just Ayondo snappat upp och de har nu lanserat nästa steg inom social trading.

Det här nya steget går kort och gott ut på att användarna som är du och jag får möjligheten att automatiskt få våra affärer genomförda när en investerare som vi följer köper eller säljer ett innehav. Det innebär att vi enbart behöver fokusera på att välja duktiga investerare som vi vill följa, precis så som vi väljer fonder. Sedan sköter alltså Ayondo resten åt oss och om vi inte är nöjda med hur en investerare som vi följer har presterat så byter vi bara ut hen om vi nu skulle vilja det och vi slipper att för hand och manuellt sitta och plocka ut varje innehav var för sig från vår portfölj. Det hela går alltså till precis som när vi väljer eller väljer bort fonder, låter inte det väldigt intressant?

Ni kan själva se hur det hår till via att kolla in det korta videoklippet från Ayondo här nedanför.

 

 

Så som jag ser det så finns det nu ingen anledning till att inte vilja eller orka sköta sina investeringar på egen hand och det finns definitivt ingen anledning till att välja dyra fonder som underpresterar i längden. För mig är alla fördelar självklara och det jag nappar mest på är hela grejen att man kan följa ett gäng duktiga investerare som antagligen har outperformat olika fondförvaltare och kanske till och med börsen överlag flera gånger om och att man nu kan göra det helt automatiskt är ju bara ännu bättre.

Som sagt så håller Ayondo på att etablera sig i Sverige vilket bara det är väldigt trevligt och intressant. Dessutom i och med deras intåg i Sverige så erbjuder de alla sina nya kunder i Sverige några väldigt bra erbjudanden som ni kan läsa mer om och ta del av här. Jag vill slutligen även passa på att tipsa er som är intresserade av marknaden och börsen ur ett dagligt perspektiv att kolla in deras morgonuppdateringar. Där kan man snabbt, smidigt och helt gratis varje morgon ta del av deras videogenomgångar som fokuserar på det aktuella börsläget m.m. och dessa får ni ett smakprov på här nedanför (dagens morgonuppdatering) och ni hittar de varje morgon här.

 

 

 

I samarbete med Ayondo.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar