Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Netflix ser intressant ut

Netflix aktie har stigit på riktigt bra så här långt i år och närmare bestämt med över 150 %. Kollar vi tillbaka tre år så har aktien stigit med en bra bit över 900 % och det är såklart väldigt mycket och en sådan utveckling får såklart många investerare att bli lite avvaktande. Även om jag själv inte är aktieägare i Netflix så tycker jag fortfarande att bolaget ser väldigt intressant och attraktivt ut och det trots uppgångarna i aktien.

Den första faktorn som talar för Netflix även framöver är att de nu har lyckats bygga upp en stabil grund att stå på. Deras hemmamarknad som är USA kommer framöver att kunna fungera som en stöttepelare när Netflix fortsätter att erövra världen och även om tillväxten just i USA sakta men säkert börja avta så finns det fortfarande gott om tillväxt att hämta från andra marknader. På grafen här nedanför ser nu hur Netflixs tillväxt gällande antalet kunder har sett ut under de senaste åren och även om som sagt USA antagligen inte kommer stanna kvar på samma nivåer så tror jag att vi kan förvänta oss en ännu högre tillväxt på de andra marknaderna.

Tillväxt i all ära men det gäller även att hålla lönsamheten uppe. Netflixs har tydligt visat att när de väl har etablerat sig på en marknad så kan de hålla lönsamheten uppe och även löpande förbättra den. I USA har de redan en bra lönsamhet och en bra vinstmarginal och så som läget ser ut just nu så ser verksamheten utanför USA ut att kunna leverera vinster redan någon gång mellan år 2016-2017.

Med andra ord så finns det fortfarande mycket kvar att hämta hos Netflix och även om aktien stigit på bra under de senaste åren så visar just sådana här saker att det fortfarande finns en hel del kvar att ta del av om man investerar i Netflix i dagens läge. 

Den största utmaningen för Netflix framöver är att de måste kunna ta emot smällarna som kommer i och med den ständigt ökande konkurrensen. Netflix är idag den största spelaren men den stora frågan är om det kommer vara det även framöver och i längden? Det är inga små företag som hotar dem utan det är t.ex. Apple och Amazon som också vill ha sin bit av kakan och som vi alla vet så sitter dessa företag på enorma resurser som de antagligen ganska så snart och på allvar kommer att börja slussa ut på marknaden. Netflix har dock många fördelar här och det är det är deras väletablerade varumärke, många runt om i världen vet vad Netflix är och vad de erbjuder och det är en styrka. De har under de senaste åren även visat att de blir mindre och mindre beroende av att köpa in innehåll ifrån andra konkurrenter då de har gjort många lyckade satsningar på t.ex. egenproducerade serier som har blivit väldigt populära.

Jag tycker slutligen alltså att mycket talar för Netflix även framöver men om man överväger att investera i bolaget nu i dagens läge så anser jag att långsiktighet är en nyckelfaktor. Det är också viktigt att man löpande analyserar den ökande konkurrensen för det är som sagt det största hotet mot bolaget. Mycket kommer antagligen även att hända under de kommande två åren och därför anser jag att man bör agera relativt snart om man vill ta en långsiktig position i Netflix.

 

Ha en trevlig lunch!
David              

Taggar (blogg): 
Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Någon som passade på att köpa Netflix igår kanske?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar