Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Noll till 175 miljarder på 5 år- Investera i drönare?

 

Drönarmarknaden är på väg att bli lika stor som marknaden för vanliga helikoptrar och det innan år 2020, det spår i alla fall Goldman Sachs i sin senaste genomgång. Även om militären kommer vara en fortsatt största köparen under de kommande åren så kommer även den civila marknaden komma igång ordentlig och gå ifrån ett värde på i princip noll till 175 miljarder på bara 5 år, det framkommer också i Goldman Sachs rapport.

Användningsområdena för olika typer av drönare är många redan nu inom det militära men när det civila kommer igång så utökas det hela markant. Listan kan göras lång men i Goldman Sachs rapport pratas det om att bland annat fastighetsmäklare, elbolag, gruvbolag, filmbolag och områden och branscher som kräver allmän inspektion och övervakning kommer utöka sitt användande markant av drönare under de kommande åren. Det går att rabbla upp hur många branscher och områden som helst men det räcker i princip att tänker på vart och i vilka situationer en drönare skulle kunna underlätta, förbättra och göra jobbet billigare så tror jag att vi tillsammans kan göra den listan hur lång som helst. Det vore faktiskt kul att sätta ihop en sådan lista tillsammans med er så ni får hemskt gärna dela med er av era tankar och idéer i kommentarsfältet här nedanför.

Det är ju just kostnadsbesparingarna som drönare kan erbjuda marknaden som jag tror kommer bli den största framgångsfaktorn och nu när övergången börjar komma igång på allvar och användandet av drönare växer så tror jag att utvecklingen och tillväxten kommer gå väldigt fort. Av den enkla anledningen håller jag väldigt hårt i mina aktier i det svenska drönarbolaget Cybaero och jag planerar faktiskt att öka på mitt innehav under den kommande tiden, kanske redan nu under veckan.     

Cybaero har redan den kinesiska tullen och det kinesiska försvarsbolag, Avic som kunder och dessa affärer är idag nästan värda 1 miljard kronor vilket kan jämföras med Cybaeros börsvärde på ungefär 270 miljoner kronor. Marknaden, de flesta aktörer och handlarna har haft alldeles för bråttom när det kommer till Cybaero och de räknade med en alldeles för snabb tillväxt alldeles för tidigt. Det gör inte mig något då jag som ni säkert vet föredrar just långsiktig och stabil tillväxt och det tror jag skarpt på att jag kan få i Cybaero.

Jag är även delvis exponerad mot drönarmarknaden via mitt innehav i SAAB men den delen är i dagens läge relativt liten inom hela SAAB-koncernen och det är inte min huvudanledning till att jag investerat i SAAB. Så till största del är det Cybaero som jag satsar på när det kommer till drönare, hur ser er exponering mot drönarmarknaden ut?

 

David  

Taggar (blogg): 
ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Vilket är det bästa och stabilaste bolaget att äga enligt dig när det kommer till drönare?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Anonymous's picture
MrRocket (ej registrerad)

Tror stenhårt på Cybaero

Får de bara igång leveranserna vilket jag tror kommer att ske inom några veckor kommer bolaget förhoppningsvis få en rättvisare värdering.

270 miljoner i börsvärde med miljardorders i orderboken visar på att förhoppningarna  att det ska lyckas leverera är ytterst blygsamma från småspararna.

Känns tryggt med den nya amerikanske storägaren som tryckt in två namnkunniga jänkare i styrelsen. Min förhoppning är att de ska styra upp det, och se till att allt sköts ordentligt framöver.

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

ekonomisk trygghet: Vilket är det bästa och stabilaste bolaget att äga enligt dig när det kommer till drönare? MvhEkonomisk Trygghet

 

Det bästa och stabilaste bolaget, det var en svår fråga! Vad är det för typ av portfölj du ska ha bolaget i och är den en direktexponering mot drönare som du säker efter, alltså ett renodlat drönarföretag? 

 

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

MrRocket:

Jag håller helt klart med dig. Saker och ting gick lite för snabbt tidigare, både för bolaget och aktien men nu när leveranserna börjar komma igång på allvar så kan det återigen börja hända grejer. 

Är Cybaero ett stort innehav i din portfölj?

Anonymous's picture
MrRocket (ej registrerad)

Cybaero är mitt enda bolag i dagsläget. Låter idiotiskt, men tror stark på bolaget. Storägaren som gick in tungt för några månader sedan inger ett visst hopp om framtiden.

Senast 11 april då Hult ska prata på en aktieträff i Stockholm tror jag att bolaget kommer att gå ut med en lägesuppdatering.  

Spekuleras i att kineser skymtats till i Cybaeros lokaler i dagarna. 

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

MrRocket: 

Har du större delen av ditt kapital investerat i Cybaero eller ligger du även väldigt likvid just nu? 

Den närmsta tiden kommer som du säger helt klart vara väldigt intressant, kommer du själv vara på plats i Stockholm? Kineserna låter också intressant, har du besökt deras lokaler i Linköping? Jag ska dit på en rundtur och lite mer inom den närmsta tiden.

Anonymous's picture
MrRocket (ej registrerad)

Ja, har större delen i Cybaero, ruvar på 25 tusen aktier.  Resterande vilar på tråkiga bankkonton. 

Spännande aktiviteter som sker i Kalmarsund för tillfället, andra dagen i rad som apiden syns till på en pråm i hamnen.

http://webbkameror.se/byggkameror/linneuniversitetet/historik_2/webcam_h...

Anonymous's picture
MrRocket (ej registrerad)

Nej jag har inte besökt lokalerna, men planerar att göra det. Kanske i samband med stämman.

Du får gärna lämna rapport efter ditt besök. :)

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

MrRocket:

Okej då förstår jag, ska du på deras stämma? 

Intressant, du har inte sett vad de testar eller nått?

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

MrRocket:

Det rekommenderar jag starkt att du göra! Jag varit där tidigare men det var några år sedan nu så mycket har säkert förändrats antar jag!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar