Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Nu är det bara 25 börsdagar kvar, nu kör vi!

Från och med imorgon är det enbart 25 börsdagar kvar på det här året och dessa tänker i alla fall jag utnyttja fullt ut. Under 25 handelsdagar hinner man med mycket om man bara vill och om man verkligen tar tillvara på tiden och det kommer jag självklart att göra.

Jag kommer som jag sagt förut fokusera på i stort sett hela min portfölj nu under de sista börsdagarna för i år men kanske ändå lite mer på mina svenska och nordiska innehav. Jag vill nämligen positionera mig inför den svenska utdelningssäsongen nästa år och då burkar det vara ganska så bra att göra det under slutet av året.

De innehav som jag sneglar på att öka på just nu är t.ex. Axfood, Fortm, Ica Gruppen, Gjensidige och Swedish Match. I USA riktar jag mina blickar främst mot Microsoft, Altria Group och NRG Energy. Alla dessa är ganska så vågade innehav att öka på just nu i dagens läge men jag har räknat på och analyserat mina innehav väldigt ingående under de senaste veckorna och jag tycker ändå att många av mina innehav ser väldigt attraktiva och köpvärda ut i dagens läge, oavsett om aktierna har stigit eller sjunkit så här långt i år.

Jag är trots allt en väldigt långsiktig investerare så det viktigaste för mig är inte hur mycket en aktie har stigit t.ex. under det här året. Så länge jag ser att kurspotentialen är bra och att jag tror att aktien är värd betydligt mer om t.ex. 20 år än vad den är i dagens läge så tycker jag att en aktie är köpvärd. Självklart vill även jag köpa på mig aktier så billigt som möjligt men överlag så tycker jag att många långsiktiga investerare snöar in sig för mycket på dagens aktiekurs och om den då enligt vederbörande person t.ex. är 5 % för hög så kanske man avstår och då går minste om ett jättebra långsiktigt köpläge. Därför fokuserar inte jag allt för mycket på dagens nivåer för en aktie även om den också såklart är viktig men man måste sätta det hela i perspektiv till de andra förutsättningarna och tankarna och som sagt inte snöa in sig allt för mycket på dagens nivåer, om man är en långsiktig investerare vill säga.     

 

Hur tänker ni kring årets sista börsdagar? Har ni någon speciell plan eller några investeringar som ni vill genomföra innan året är slut?

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar