Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Nya tidens miljonärer

Tiderna förändras och som ni säkert redan vet sker mer och mer av våra dagliga aktiviteter online. Fler marknader etableras online, och vi behöver inte längre gå till specifika institutioner för att hantera våra pengar, ansöka om utbildningar, starta företag eller boka resor. Parallellt med att branscher flyttar från fysiska lokaler till internet, växer också helt onlinebaserade nischer fram, alltså fenomen som vi inte hade sett om det inte vore för vårt ökade användande av internet. Nu skapas helt nya marknader där framför allt unga entreprenörer ligger i framkant. Det är ingen slump att Bill Gates, som länge varit världens rikaste man, blev just rikast i världen genom sitt operativsystem Microsoft. Bland andra toppar märks såklart grundaren och VD:n för Facebook, Mark Zuckerberg, samt VD:n för Amazon, Jeff Bezos. Utöver rena teknologiföretag finns det dock miljoner med nya miljonärer som använder friheten internet ger och skapar sina egna kapital genom bloggar, Youtube och onlinespel. Det kan vara svårt att förstå hur eller vad en bloggare tjänar pengar på, och precis som kring e-gaming och e-sport kommer mycket av inkomsterna från sponsorer.

Poker var tidigt ett av de spel som flyttade från fysiska bord till internet, och plötsligt fick ett enormt uppsving i popularitet. Chris Moneymaker, som har tjänat mer än någon annan på poker, började spela online och tillsammans med många av sina kollegor gör han så än idag. De flesta pokerspelare delar sin tid mellan att resa till de stora turneringarna och att spela via nätet och deras inkomster består både i prispengar och sponsring. På samma sätt kan många e-sportare spendera sin tid, då internationella turneringar blir allt fler och större, men många väljer att spela hemifrån. Något av det mest intressanta med e-sport och onlinespel är att de som tjänat mest på sitt spelande världen över, ofta kommer från länder som inte förknippas med stort ekonomiskt välstånd. På topp tio, med miljardvinster från framför allt Dota 2, finns spelare från Jordanien, Pakistan och Bulgarien, och på topp hundra finns många spelare från Brasilien, Malaysia, Ukraina och Polen. Även om listan domineras av kineser och sydkoreaner finns alltså stort utrymme för spelare från utvecklingsländer att tjäna stora pengar online. Många gånger är marknaden för e-sport öppnare och mer tillgänglig än vad skulle vara fallet om man ville starta ett fysiskt företag i något av dessa länder.

Självklart går de största summorna pengar till de som uppfinner, grundar och utvecklar onlinebranscherna. Grundarna och ägarna av kanaler som YouTube, Snapchat, Instagram och liknande tjänar mer än deras användare, men ändå finns det de användare som tjänar miljonbelopp på att använda kanalerna. Daniel Middleton spelar Minecraft på sin egen YouTube-kanal med nära 17 miljoner följare. Han tjänar inga pengar på spelet i sig, men genom sponsorer, antalet följare och en liveturné med föreläsningar drog han in 16,5 miljoner dollar under 2017. På topp tio-listan över de mest framgångsrika YouTube-stjärnorna märks Dude Perfect, fem killar från USA som hittar på tricks och stunts tillsammans med sin panda-maskot, och sexårige Ryan som drog in 11 miljoner dollar förra året genom att testa leksaker på sin kanal.

Bloggare tjänar sina största pengar genom produktplacering, men också genom konsultarbete, föreläsningar, egna produkter och genom att ge onlinekurser i sitt ämne. De som tjänat mest på sina bloggar skriver just om hur man tjänar pengar genom att blogga – svårare än så behöver det inte vara!

 

Samarbetsinlägg.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar