Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Om Aktieinkomster/David Svensson

När jag var 15 år gammal så började jag utveckla ett intresse för aktier och börsen. Jag hade då ingen egen aktie-depå förutom det fondsparande som mina föräldrar sparade åt mig, som jag självklart inte hade tillgång till. Men jag började följa olika ekonomisidor och följa vissa aktier som jag tyckte var intressanta.

Ett år senare kollade jag upp om man kunde öppna en aktie-depå som minderårig. Jag gick till min bank och frågade om de kunde hjälpa mig med det, men de var inte alls villiga att sätta upp en depå åt en 16 årig. Men då fick jag upp ögonen för Avanza och de kunde hjälpa mig med en depå om jag hade mina föräldrars tillåtelse.

Sen gick allt ganska fort bara några veckor senare hade mina föräldrar skrivit på en fullmakt åt mig och jag hade nu min alldeles egen aktie-depå.

Jag började såklart direkt att handla aktier utan någon strategi överhuvudtaget. Sedan gick åren och jag skiftade från olika strategier allt ifrån tappra försök av day-trading till långsiktiga placeringar. Jag kan säga att inget gick speciellt bra för mig eftersom jag var för ivrig och trodde att jag skulle tjäna stora pengar direkt.

Sedan helt plötsligt fick jag för mig att nu ska jag lyckas med min handel och bli riktigt bra på det. Så jag bestämde mig för att börja med day-trading. Jag köpte böcker kollade på filmer och läste på internet om olika strategier för day-trading. Men snart insåg jag att den bästa kunskapen får man genom att praktisera och testa sig fram på riktigt. Så jag började att day-trada med mindre summor och jag tjänade en del pengar men förlorade mer pengar. Men det var just de förlusterna och dåliga affärer som hjälpte mig att bygga upp min day-tradingstrategi och jag lärde mig av mina misstag så att jag inte gjorde om dem igen.

Så idag day-tradar jag dagligen och det går bra för mig för att jag följer min strategi och ser till att de sämre affärerna är färre än de bra affärerna. På så sätt tjänar jag pengar.

Men här kommer saken som jag tror skiljer mig från andra som handlar dagligen på börsen. Mitt långsiktiga mål är inte att tjäna pengar varje dag ut och dag in, utan mitt mål är att skapa en så kallad aktiebombmatta. En aktiebombmatta är enkelt förklarat en modell där man investerar långsiktigt i aktier för att få utdelning varje månad, se hela modellen här.

På så sätt kommer jag alltid att ha säkra inkomster varje månad vilket är en trygghet.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar