Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Omstrukturering av utdelningsportföljen: Huvuddelen

För ett par dagar sedan berätta jag för er att jag har börjat omstrukturera och göra om lite i min privata utdelningsportfölj och alla mina tankar och idéer kring det kan ni läsa mer om här. Nu tänkte jag i tre olika delar/inlägg visa er mer konkret och ingående hur jag kommer agera framöver och jag tänkte här och nu börja med den så kallade huvuddelen av min portfölj.

 

Innehav:  

De sju innehav som ni ser här nedanför kommer alltså tillsammans representera huvuddelen av min utdelningsportfölj och alltså hela grunden. Totalt kommer dessa innehav med tiden att stå för ungefär 60 % min portfölj och samtliga kommer vara ungefär lika stora.

Millicom, Realty Income, Gjensidige, Exxon, Nokia, Betsson och SAAB

 

Strategi & Tanke:

Hela min grundtanke och anledningen till att just dessa innehav kommer bli huvuddelen av min portfölj är för att jag tillsammans anser att de skapar den perfekta kombinationen av stabilitet, potential och utdelningar. Dessutom så täcker de tillsammans de områden och branscher som jag tror mest på ur ett väldigt långsiktigt perspektiv framöver. Efter noggranna analyser har jag alltså kommit fram till att det är dessa innehav som kommer ge mig bäst avkastning i längden om de får en nyckelroll i min portfölj och om det bli rätt eller fel kan bara tiden visa.

Som jag även sa i mitt tidigare inlägg så är alltså hela min tanke med det här nya upplägget att över tiden maximera min totalavkastning som då består av både kursutveckling och utdelningar. När jag placerar dessa innehav i huvuddelen kommer jag få just både en så hög värdeökning för portföljen i längden som möjligt samt att jag varje år maximerar mina utdelningar vilket såklart är den viktigaste faktorn i min utdelningsportfölj.

 

Branscher & Områden:

Som ni säkert redan har listat ut så är det alltså branscherna telekom, kommunikation, fastigheter, finans & försäkringar, spel & underhållning samt försvar & säkerhet som ska vara stöttepelarna i min utdelningsportfölj och varför jag valt just dessa branscher är väldigt enkelt. Det är helt enkelt så att det är dessa branscher och områden som jag tror har mest att ge i längden framöver och dessutom så kan de redan idag erbjuda mig och min portfölj en bra stabilitet vilket också är väldigt viktigt.

Det finns självklart en hel del andra branscher som jag också tror skarpt med framöver som t.ex. förnybar energi m.m. och dessa kommer också ha en viktig roll i min portfölj då varenda enskilt innehav kommer vara viktigt i längden men det är bara inte just den branschen som jag vill ha som grundpelare.  

 

Tidsperspektiv:

Det här nya upplägget har jag som sagt arbetat fram under ett bra tag och jag har verkligen gjort mitt förarbete grundligt. Därför kommer jag satsa fullt ut på den här nya fördelningen och det under en väldigt lång tid. Om allt flyter på som jag tänkt mig och planerat så kommer den här satsningen få minst 20-40 år på sig att växa och utvecklas. Som jag också har sagt tidigare så är det dock absolut inget som är skrivet i sten utan om någonting skulle gå fel så kan jag såklart ändra om.

Varför jag säger just 20-40 år är för att det egentligen bara handlar om att det här är en långsiktig satsning. Det kan mycket väl bli så att det här blir mitt upplägg för hela livet men jag vet att marknaden, världen och livet kommer att förändras med tiden och därför är jag väldigt noga med att fortfarande vara flexibel även om jag är väldigt långsiktig. Men om dessa 20-40 år flyter på ungefär det sätt som jag har tänkt så kommer den perioden vara ”slitperioden” för min portfölj och när jag väl tagit mig igenom dessa år så kommer jag på allvar få användning och kunna dra nytta av min utdelningsportfölj. Om det då kommer handla om att jag kan leva helt på dessa utdelningar eller inte får framtiden helt enkelt visa men det ska helt klart bli en fortsatt rolig och intressant resa. Resan har i princip bara börjat även om min utdelningsportfölj strax fyller 10 år.

 

Nu vet ni lite mer hur jag tänker kring mitt nya upplägg samt hur huvuddelen kommer se ut och varför den kommer att se ut så. Imorgon kommer jag att prata lite mer om min mellandel och efter det min minsta del så håll ögonen öppna om ni vill få en helhetsbild över hur min utdelningsportfölj kommer att se ut framöver och i längden.

 

David       

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar