Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Pensiono har en miljardmarknad framför sig

Pensionsbranschen är en väldigt traditionell och gammaldags bransch där hundratals och till och med tusentals miljarder flödar omkring. Inom den branschen är det framförallt företagen och aktörerna som tjänar de stora pengarna medan de personer som borde tjäna mest pengar, nämligen pensionsspararna väldigt ofta får dra nitlotten.

Men som många andra branscher så är den tack vare digitaliseringen i förändringens tecken, även om den fortfarande har en väldigt lång väg att gå. Men inom den här förändringen finns det ett företag som har en tydligt ledande roll och till och med på vissa hålla och kanter faktiskt är den enda aktören och det här företaget genomför just nu en nyemission och erbjuder nya investerare att ta en position i bolaget.

Bolaget som leder den här digitala förändringen inom pensionsbranschen heter Pensiono och grundades för cirka 6 år sedan. Under dessa år har Pensiono via sin sajt Pensiono.se visat oss svenskar hur vi kan minska våra avgifter när det kommer till våra pensionspengar via att byta försäkringsbolag där pengarna förvaltas. Dessutom har bolaget aktivt jobbat med att utveckla en digital tjänst för att flytta fribrev, det vill säga pensionsförsäkring som är ”avslutade” och som uppstår varje gång man t.ex. byter jobb.

Det är just den här sistnämnda digitala flytt-tjänsten som Pensiono nu verkligen ska satsa och startar nu försäkringsbolaget Svenska Fribrevsbolaget. Här ligger fokus på att flytta just kunders fribrev till framförallt billigare alternativ men också att göra själva flytten smidigare via sin digitala tjänst och bara det är revolutionerande då det idag både är krångligt och dyrt att flytta sina fribrev.              

 

Den enda aktören i branschen:

Om vi kollar på dagens pensionsmarknad så finns det ingen aktör eller företag som erbjuder det Pensiono erbjuder. Det är idag som sagt extremt krångligt, svårt och framförallt dyrt att försöka flytta sina fribrev manuellt, i vissa fall är det till och med inte ens möjligt. Så att gå in på en sajt och med ett fåtal klick kunna flytta sina fribrev till ett annat alternativ som man väljer själv och framförallt ett billigare alternativ är helt unikt och kommer helt klart att revolutionera hela branschen.

Det som Pensiono har gjort rätt under de här åren som de utvecklat sin digitala tjänst är att parallellt haft sin jämförelsesajt, Pensiono.se som jag pratade om förut. På så sätt har de redan byggt upp ett varumärke och ett förtroende och att de redan hjälp de svenska pensionsspararna att spara 300 miljoner kronor i avgifter under de här 6 åren kommer vara en enorm fördel nu när de på allvar ska lansera sin digitala flytt-tjänst och Svenska Fribrevsbolaget.     

 

En ledning som agerar:    

En nyckelfaktor som med stor sannolikhet kommer vara en stor bidragande faktor till Pensionos fortsatta framgång är bolagets styrelse och ledning. Som ni kan se på bilden här ovanför hittar vi många starka och kompententa nyckelpersoner från t.ex. Avanza, Aktietorget, Lannebo fonder och East Capital med mera.

Dessa personer kommer tillsammans åt en väldigt stor del av Pensiono potentiella marknad och det kommer varje dag öppna nya dörrar för bolaget och dessa genvägar kommer spara bolaget en hel del tid och på så sätt även dra upp tillväxttakten redan från början.

 

Enorma tillväxtmöjligheter:

Att Pensiono är den enda aktören inom branschen som erbjuder det här revolutionerande tillvägagångssättet är heller inte allt. Pensiono knackar nämligen på dörren till en miljardmarknad och för att nämna några konkreta siffror så är branschen idag värd cirka 900 miljarder kronor men egentligen är den värd över hela 2 000 miljarder kronor och det bara i Sverige. Anledningen till att hela marknaden idag inte är tillgänglig för Pensiono är för att det i princip bara är 40 % av fribrevsmarkanden som är öppen för flyttar på grund av dagens regler och lagar men saker och ting är på gång och här har Pensiono staten på sin sida och det går jag in lite extra på lite längre ner.

Men om vi återgår till tillväxtmöjligheterna på marknaden så sitter den genomsnittliga kunden hos Pensiono på cirka 8 olika fribrev, värda ungefär en miljon kronor (snittkunden har idag 900 000 i pensionspengar och flyttar ca 500 000 kr) Här kan Pensiono i snitt hjälpa sina kunder att spara hela 100 000 kronor fram till pensionen så intresset på marknaden kommer helt klart finnas. 

För varje dag som går blir vi svenskar hela tiden mer och mer medvetna om detaljer i vår privatekonomi och framförallt så blir vi medvetna om att det går att hitta bättre alternativ än vad de gamla och hederliga företagen inom finanssektorn erbjuder. Pensiono är alltså ett bolag som ligger helt rätt i tiden och de kan nu börja plocka andelar på den miljardmarknad som de är verksamma på.    

 

Att revolutionera en gammaldags bransch:

Att revolutionera en så passa gammaldags bransch som pensionsbranschen är ingen lätt match men Pensiono har redan nu lyckats bra och med tanke på att de nu har ett etablerat varumärke på sin sida så finns det även goda möjligheter inför framtiden.

En väldigt bra styrka är att Pensiono mer eller mindre har staten på sin sida. Med det menar jag att finansmarknadsminister, Per Bolund har sagt att nya regler som ska underlätta flytträtten ännu mer skall presenteras till sommaren 2017 så mycket kan och kommer hända både på marknaden och hos Pensiono under en väldigt snar framtid.

Om man är lite hård så kan man även säga att det inte ligger i intresse för de gamla vanliga försäkringsbolagen på marknaden att Pensionos digitala tjänst slår igenom. Då kommer dessa företag förlora en hel del intäkter från deras tidigare manuella tjänster men på något sätt känns det samtidigt även som att de börjar förstå vad som är på gång.

I den här nyemissionen som Pensiono Holding nu genomför har nämligen Spiltan, East Capital, Lannebo som på flera sätt är verksamma inom samma område valt att investera i Pensiono Holding och även det bör ses som ett tecken på att tron och förhoppningarna finns och framförallt att det är någonting stort på gång inom branschen som Pensiono nu har potential att styra och leda.    

 

Om ni som jag också har blivit intresserade av Pensiono Holding ur ett investeringsmässigt perspektiv så hittar ni all information gällande en investering i nyemissionen hos Pepins här. Det är nämligen Pepins som sköter den här kapitalrundan åt Pensiono och där finns det en hel del intressant material som t.ex. videogenomgångar och investeringspitchar med mera.  

 

David  

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar