Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Rapportsäsongen är lite annorlunda, en make it or break it-situation

Nu har vi kommit en bra bit in i den här rapportperioden och jag tycker att man kan identifiera några tydliga trender som verkar bli genomgående den här gången. Dessutom har rapporterna inte gett börsen den styrka som många tidigare räknade med men det återkommer jag till längre ned.

 

Make it or break it:

Till att börja med har det i princip blivit en ”make it or break it-situation” på rapportfronten den här gången. Det jag menar när jag säger så är att bolagsrapporterna som kommit in har behövt att vara bra och många gånger till och med riktigt bra för att marknaden ska ta emot dem positivt och belöna dem på börsen. Men oftast har det inte räckt med att en rapport är bra överlag för om det har funnits minsta tveksamhet eller sämre del så har bolaget oftast straffats rejält på börsen.

Den här gången verkar det alltså inte finnas några mellanting utan det är som sagt make it or break it som gäller. Det har helt klart gjort många besvikna och frågar ni mig så skapar det även en hel del glapp när det kommer till bolagsvärderingarna och i många fall kanske lite väl stora glapp.

 

Resultaten:

Om vi tar oss en titt på själva resultaten när det kommer till bolagsrapporterna så tycker jag att de överlag har varit ganska så bra. Själva resultaten och tillväxten har många gånger varit bättre än vad som har varit förväntat och det enda område som överlag sackar efter en del är guidningen och framtidsutsikterna gällande den kommande tiden och framförallt gällande år 2016.

Men i det stora hela tycker jag att de underliggande resultaten i bolagsrapporterna, alltså de faktorer och det läge i bolagen som börsen överlag bevisligen inte har fokuserat på har sett ganska så stabila ut. Jag tycker inte att vi har fått så några riktiga tendenser på genomgående svagheter i viss branscher utan då har styrkorna och stabiliteten snarare lyst igenom.

Jag tycker överlag att den här rapportperioden känns som en mellanperiod då det som sagt i det stora hela inte har hänt speciellt jättemycket, varken uppåt eller nedåt. Det man också kan konstatera är att de flesta svenska företag fortfarande går väldigt bra och just det har många en tendens att glömma bort i dagens läge.    

 

En besvikelse:

Som sagt så anser nog många att hela rapportperioden har varit en besvikelse så här långt för innan den drog igång räknande de flesta med att det var just rapporterna som skulle se till att börsen återfick sin styrka och så har det ju då inte blivit.

Flera besvikelser och orosmoln kombinerat med varandra blir sällan bra och den allmänna makrooron kombinerat med besvikelsen på rapportperioden har som sagt bidragit till att styrkan uteblev. Det här medför att de nu är viktigare än någonsin att bevaka marknaden och verkligen hålla koll på vad som sker. Det uppstår hela tiden ganska så stora glapp på börsen och då menar jag mellan utvecklingen för börsen samt enskilda aktier i jämförelse med hur verkligheten faktiskt ser ut för bolagen samt hur de presenterar. Med andra ord så uppstår det alltså löpande köplägen just nu när börsen är så volatil och vissa bolagsrapporter sågas lite väl hårt. Dessa går såklart att utnyttja ur ett långsiktigt perspektiv och så den här sura stämningen under rapportperioden går att göra till någonting bra, det har jag gjort, har även ni det?

 

Vad tycker ni om rapportperioden så här långt?

 

David    

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar