Aktieinkomster
Likes
787
Antal inlägg
1324
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Rapportsäsongen drar igång

Under den här veckan drog rapportsäsongen sakta men säkert igång i bland annat USA och under nästa vecka (vecka3) är det även dags för Sverige att ge sig in i leken. Även vi kommer börja ganska så lugnt och om ni kollar in listan här nedanför får ni full koll på hur rapportsäsongen kommer se ut under nästa vecka.

Jag kommer att publicera sådana här listor löpande varje vecka så att både ni och jag alltid kan ha full koll på vilka rapporter som kommer och när de kommer, låter det bra?

 

Är det några rapporter som ni ser fram emot extra mycket nu framöver?

 

David 

Taggar (blogg): 
Cykelpeter1's picture
9
34
2
0
Cykelpeter1

Kanoninitoativ!

Jag sparar primärt i medelstora & större stabila svenska bolag med målsättningen att jag ska kunna leva på utdelningar om ca 5 år.

I nuläget har jag 14 olika bolag i min portfölj med en fördelning mellan 6-10 % av totalt innehav.

Jag har försökt hitta en komplett lista med alla "mina" företags aktieutdelningar på bla Avanza men bara hittat en del av dom, för resten har jag bara 2015's datum.

Någon som har ett bra tips på var man kan hitta en komplett lista på alla 2016's utdelningar?

Aktieinkomster's picture
787
1324
66
0
Aktieinkomster

Cykelpeter1: Kanoninitoativ!Jag sparar primärt i medelstora & större stabila svenska bolag med målsättningen att jag ska kunna leva på utdelningar om ca 5 år.I nuläget har jag 14 olika bolag i min portfölj med en fördelning mellan 6-10 % av totalt innehav.Jag har försökt hitta en komplett lista med alla "mina" företags aktieutdelningar på bla Avanza men bara hittat en del av dom, för resten har jag bara 2015's datum.Någon som har ett bra tips på var man kan hitta en komplett lista på alla 2016's utdelningar?

Kul att höra!

Det låter kanon, 5 år är ju ganska så snart, går allt enligt planen? Det du kan göra är ju att skapa egna listor på någon finans-sajt så kommer du få en bra överblick!

Cykelpeter1's picture
9
34
2
0
Cykelpeter1

So far so goood...!

Ligger för närvarande och avvaktar på att vi förhoppningsvis snart når botten på nuvarande börsoro, men så snart det blir lite mer stabilitet kommer jag att flytta om lite investeingar. Detta innebär i huvudsak att flytta från lite fonder till utdelningsaktier med prioritet på svenska bolag som ger 4% i utdelning eller mer.

Har gjort en excelsimulator där jag kan plugga in allt möjligt data kring innehav, utdelningar & tillväxt på portföljen etc.  De 14 olika aktierna i min nuvarande portfölj har haft en utveckling på i snitt 17,5% per år den senaste 5års perioden och snittutdelningen för portföljen ligger just nu på 3,98%.

Om jag kan hålla mellan 15 - 18% i snitt närmaste 5åren med bibehållen utdelning kommer jag definitivt kunna leva på bara aktieutdelningar om 5år!

Aktieinkomster's picture
787
1324
66
0
Aktieinkomster

Cykelpeter1: So far so goood...!Ligger för närvarande och avvaktar på att vi förhoppningsvis snart når botten på nuvarande börsoro, men så snart det blir lite mer stabilitet kommer jag att flytta om lite investeingar. Detta innebär i huvudsak att flytta från lite fonder till utdelningsaktier med prioritet på svenska bolag som ger 4% i utdelning eller mer.Har gjort en excelsimulator där jag kan plugga in allt möjligt data kring innehav, utdelningar & tillväxt på portföljen etc.  De 14 olika aktierna i min nuvarande portfölj har haft en utveckling på i snitt 17,5% per år den senaste 5års perioden och snittutdelningen för portföljen ligger just nu på 3,98%.Om jag kan hålla mellan 15 - 18% i snitt närmaste 5åren med bibehållen utdelning kommer jag definitivt kunna leva på bara aktieutdelningar om 5år!

 

Fonder till utdelningsaktier låter som ett smart val! Gällande avkastningen så är ju den mycket väl möjligt. Kör hårt och lycka till!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (147)
Oct (2)

Taggar