Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ratos, en ny era?

Ganska så nyligen meddelade Ratos och bolagets ordförande Arne Karlsson att han inte kommer ställa upp i omvalet inför valet av ordförande år 2016. Arne Karlsson har under en lång tid varit vd för Ratos och nu under de senaste åren då ordförande. Det är mer eller mindre han som är förknippad med Ratos tidigare framgångar, i alla fall till stor del och även om det inte har gått lika bra under de senaste åren så är det helt klart en framgångssaga som på ett sätt nu tar slut och en ny era kan inledas.

Arne Karlsson var en av de personer som la grunden för det Ratos som vi känner till idag. Han tog bolaget från att vara ett investmentbolag till att bli en blandning av just ett investmentbolag och ett riskkapitalbolag. Huvudsyftet har sedan dess varit att gå in som en aktiv ägare i olika företag och den affärsmodellen har fungerat väldigt bra, i alla fall om man ser på helheten.

De flesta anser att Ratos har tappat glöden under de senaste åren och även om jag förstår det resonemanget så kan jag inte helt och hållet hålla med. Det stämmer visserligen att bolaget inte har visat upp de fantastiska resultat som vi tidigare har varit vana vid med det som de flesta samtidigt glömmer bort är att resultaten och prestationerna fortfarande har varit mer än okej och jag tycker faktiskt att bolaget har fått ta emot lite för mycket skit. Det blir dock lätt så när man vänjer marknaden vid bättre och bättre siffror hela tiden men som sagt så tycker jag att marknaden har tagit ”hatet” mot bolaget lite väl långt.

Den person som har föreslagits ta över efter Arne Karlsson är Jonas Wiström som idag är vd på börsbolaget ÅF. Han har redan idag kunskaper inom just företagsutveckling och företagsförvärv vilket då hela Ratos verksamhet går ut på. Jag kan inte säga att jag har jättebra koll på vad han är för person men med tanke på vad jag tidigare har vetat och vad jag nu fått reda på så anser jag att han absolut är en lämplig ersättare.

Någonstans för några år sedan körde Ratos fast och blev lite för bekväma med saker och ting och för att ändra på det och för att ta tillbaka bolaget till sin forna glans så anser jag att sådana här förändringar är den rätta vägen att gå. Jag har absolut inget emot Arne Karlsson utan helt tvärt så har jag alltid gillat honom men alla måste någon gång lämna saker och ting vidare och att han nu gör det helt av egen vilja anser jag är ett tecken på styrka och inte en svaghet. Han gör det som är bäst för Ratos långsiktiga framtid och dessa förändringar tror jag kommer kunna leda Ratos in i en nya era och mot nya framgångar.

Jag är aktieägare i Ratos via min utdelningsportfölj och jag kommer att behålla mina aktier under en lång tid framöver. Jag tror på bolaget och deras verksamhet och jag vet att det finns värden där som marknaden underskattar i dagens läge. Ur det långsiktiga perspektivet tycker jag även att aktien känns ganska så attraktivt i dagens läge och eventuellt kommer jag öka på mitt innehav innan det här året är slut.

 

Hur ser ni på Ratos och det här skiftet inom bolaget?

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 
trader3000's picture
215
216
64
0
trader3000


Arne karlsson är en stjärna och anledningen till Ratos fantastiska resa från millieneskiftet och framåt, hade han satt att det fortfarande fanns samma potential i innehaven, affärsiden, koncernen, etc tror jag inte han hade lämnat. Med det sagt är jag inte särskilt insatt i Ratos portfölj och i hur duktiga efterträdarna är men tror inte personer som mix, arne m. fl växer på träd så jag tror sannolikheten är stor att Ratos glorydays är förbi.

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Det är många som tror att det blir som du säger men jag tycker ändå att det fortfarande finns potetial kvar så jag är fortfarande optimistisk. De har enligt mig tänkt rätt även under de senaste åren men en kombination av otur, dålig tajming och även dåliga beslut har gjort att det blivit som det blivit. 

Men som sagt har ser jag fortfarande att det finns potetial men framtiden får visa om de lyckas vände det här! 

Anonymous's picture
Investeraren (ej registrerad)


Backar upp dej där David - Ratos kommer att komma igen efter div besvikelser o kommer att leverera som i fornstora dar

Anonymous's picture
Mr. Long-term (ej registrerad)

Håller med - tror också på uppgång i Ratos! 

Anonymous's picture
Investeraren (ej registrerad)


Glöm inte att vi i avvaktan på denna uppgång cashar in 6-7 % utdelning vilket är förstklassiskt

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Jag tycker som sagt ändå att förutsättningarna ser bra ut och under tiden är det ju inte fel med utdelningen från bolaget. Hur agerar ni? Köper ni på er fler aktier?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar