Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Så här investerar förvaltarna i vatten 

Jag har faktiskt under de senaste åren pratat om att jag tror att vatten är en riktig framtidsinvestering men jag har också tagit upp svårigheterna som uppstår när det gäller investeringar i vatten och som så här långt (alltså under flera år) har medfört att jag inte inte hittat någon investering som passar min utdelningsportfölj.

Men det finns olika förvaltare och andra personer som jobbar med det här dagligen och jag tänkte visa er läsare hur dem tänker och agerar när det kommer till investeringar i vatten. 

Det man kan se är att olika fondförvaltare med mera föredrar att investera i bolag som arbetar med infrastruktur gällande vatten. Bolagen kan t.ex. syssla med vattenledningar, vattenrening och annan typ av vattenhantering med mera. Dagens vattensystem börjar bli väldigt uråldriga och ineffektiva och det gäller för både i-länder och u-länder så inom det området finns det en stor potential. 

Det är lite det spåret som även jag är inne på just nu och för stunden håller jag på att kolla på bolag som t.ex. Pentair som arbetar med avsaltning av vatten och Kemira som arbetar med rengöringssystem för vatten till industribranschen. Jag har idag kommit ganska så långt med mitt analysarbete gällande Kemira som för övrigt är ett finskt företag och så här långt så är det mycket som ser intressant ut. Men jag ska även tillägga att jag kollat på just t.ex. dessa bolag i ungefär ett år utan att göra en investering så jag behöver nästan inte säga det uppenbara, nämligen att inget av dessa bolag har fallit mig i smaken helt och hållet.  

Det bolag som jag dock är närmast att välja i dagens läge är Kemira arbetar som sagt bland annat med vattenrening inom industrin och den marknaden är enorm runt om i världen. Olika typer av industrier använder idag dagligen vatten till t.ex. kylning och rening med mera så marknadsmöjligheterna för Kemira är väldigt stora. Jag har  som sagt velat exponera min utdelningsportfölj mot vatten under ett bra tag nu och Kemira är faktiskt ett av de bästa alternativen som jag studerat så här långt och vem vet jag kanske blir mer och mer nöjd med bolaget med tiden desto längre jag följer och studerar det och verkligen ser hur de arbetar.

 

Har ni några intressanta tips på bolag som jobbar inom vattenbranschen?

 

David   

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Moberg (ej registrerad)

Tjena David,
Intressant med investering mot vatten. Har du spanat in American Water Works?

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Moberg: 

Det är verkligen intressant! Jag har kikat en del på bolaget men alldeles för lite.. Jättebra att du tog upp det och påminde mig om att fortsätta analysera det! 

Har du själv investerat i bolaget?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar