Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Så här lyckas du som egenföretagare, del 5- Se till så att du kan jobba vart som helst

 

Nu har vi då kommit till den femte och för den här gången även sista delen när det kommer till min serie med tips om hur man kan göra sitt liv som företagare bättre och mer effektivt. Ni hittar alla de andra tidigare delarna här och dessa handlar om bland annat tekniska tjänster, appar och anställningar m.m.

Idag tänkte jag prata en del om hur viktigt det är att man som egenföretagare har möjlighet att arbeta överallt, vart man än befinner mig. Här säger jag absolut inte att man ska jobba hela tiden men att möjligheten finns om man nu skulle behöva det är otroligt viktigt.

 

Se till att du kan om du måste:

Det absolut viktigaste som jag har lärt om hur sköter ett framgångsrikt företag är att man måste se till att man kan arbeta vart som helst och när som helst. Att ha eget företag är verkligen inte som att vara anställd för det är i slutändan här enbart man själv som bär hela ansvaret och det ansvaret handlar ju egentligen kort och gott om att kunna försörja sig själv och sin familj om man har en sådan. Därför är det ett måste att man ser till att man som sagt alltid kan arbeta och lösa vissa situationer oavsett om man befinner sig på semester på annan ort eller något liknande.

Även om man t.ex. har bestämt att man ska vara ledig i en vecka och att man förberett allt arbete så att det ska bli möjligt så kan det uppstå situationer då man måste vara tillgänglig och kunna hantera vissa saker. Har man förberett sig väl innan kanske inte det kommer att bli aktuellt och då får man sin semester men det är viktigt att man är beredd på att det kan hända, det anser jag är A och O när det kommer till att vara egenföretagare för om man inte är beredd att leva på det sättet så kanske det livet inte passar in.      

 

Tekniska detaljer:

För att göra det möjligt att arbeta var som helst och när som helst så krävs det såklart olika hjälpmedel och dessa kan ju variera ganska så mycket beroende på vilken typ av verksamhet man bedriver. För min del kan jag komma väldigt långt med en dator, en mobiltelefon, en surfplatta och självklart en internetuppkoppling på dessa. Har jag bara det så kan jag i princip driva mitt företag var som helst och när som helst och av just den anledningen ser jag till att jag alltid har tillgång till dessa saker för då är hela den här faktorn löst för mig.

Det enklaste om ni vill lösa det här och också se till att ni och ert företag hela tiden är fullt förberedda är att ni gör upp en lista på de saker ni behöver. Sedan när ni har identifierat dessa saker så ser man till att man alltid har de tillgängliga, t.ex. att man alltid har med dem i sin portfölj eller liknande, precis som jag själv har.      

 

Lär dig samtidigt att koppla bort:

Även om det är viktigt att alltid vara tillgängliga och kunna sköta sitt arbete var som helst och när som helst så är det också minst lika viktigt att man lär sig att koppla av och koppla bort när man har möjlighet till det. Att vara förberedd och tillgänglig är absolut inte samma sak som att man alltid ska eller måste arbeta. Om man har möjlighet att vara ledig så ska man se till att vara det för annars kommer man att slita ut sig själv väldigt snabbt och då kommer ingenting bli bra i slutändan eller i längden.

 

Jag hoppas nu att alla de här tipsen har och kommer hjälpa er att driva era företag framgångsrikt. Gällande just den här sista delen så kan ni koppla ihop den med alla de andra delarna och få konkreta tips på hjälpmedel och så vidare så jag rekommenderar att ni även tar del av de inläggen.  

 

 

Ha en bra fredagseftermiddag!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar