Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Så här tar man sina investeringar till en högre nivå

Alla som ägnar sig åt någon typ av investeringar vill med största sannolikhet hela tiden utvecklas och ta sin portfölj till nästa och till en högre nivå. Därför tänkte jag nu ge er några relativt enkla tips på hur man kan gå tillväga för att lyfta hela sin portfölj många steg högre och enligt mig finns det ingen anledning att vänta med det här utan det är bara att sätta igång direkt så kommer man se resultat väldigt snabbt.

Ett första tips är att ta steget från fonder till enskilda aktier. Jag har aldrig varit något stort fan av fonder men självklart ser jag samtidigt att de har en viktig funktion på marknaden som även kan hjälpa många. Men om man vill ta sig uppåt så anser jag att det första man måste göra är att gå över till att investera direkt i aktier för då blir friheten och valmöjligheterna betydligt större samt att man slipper att betala en förvaltningsavgift som i längden kan kosta hundratusentalskronor.

Nästa steg hänger ihop med det första och handlar om att man måste börja göra sitt analys- och researcharbete på egen hand. Man måste lära sig att kolla på företag ur det här investeringsmässiga perspektivet och lära sig att identifiera styrkor, svagheter, potential och risker. Självklart kan man ta hjälp av andra och deras material men det slutliga bestulet måste grundas på ens egna personliga åsikt och ingenting annat. När man väl lär sig det så kommer man märka att alla beslut oavsett om det handlar om att köpa, behålla eller sälja en aktie blir betydligt enklare då man som sagt har en egen uppfattning och man behöver inte förlita sig på andra.

Det här med att fatta beslut är också en viktig detalj. Även om man är en långsiktig investerare så måste man våga ta både köp- och säljbeslut. Saker och ting förändras hela tiden och det gäller även för bolagens verksamhet och marknad med mera. Det spelar ingen roll hur bra och noggrant man gjort sin analys för med tiden förändras saker och då kan det vara så att ens egen investeringsplan och tanke med ett bolag inte stämmer överens med verkligheten längre. I sådana lägen måste man våga fatta ett beslut och det oavsett om aktien har börjat röra sig åt fel håll eller inte. Så att våga inse att man har fel ibland, att man inte kan förutspå framtiden hur mycket man än försöker samt att man måste våga rätta till saker och ting i de fall man fick fel är A och O.

Mitt sista tips för hur man ska ta sin investeringsportfölj till en högre nivå är att man i alla fall till viss del ska arbeta med utdelningar. Om man är en långsiktig investerare så bidrar utdelningar till ett löpande flöde av likvida medel till ens portfölj. Dessa likvida medel öppnar sedan upp möjligheter för att öka på sina investeringar eller plocka in helt nya till sin portfölj.

Via dessa ganska så enkla metoderna kan man alltså enligt mig börja ta sin portfölj till nästa nivå och göra det relativt snabbt men ändå se till att förutsättningarna på lång sikt framöver är både hållbara och passande för det är såklart en nyckelfaktor.

Slutligen vill jag bara slå ett slag för att man aktivt ska jobba med sådana här utvecklingsmetoder löpande och att man ska sätta igång så fort som möjligt. För det är bara man själv som har något att förlora på att inte ta sin portfölj till nästa nivå, varken marknaden eller någon annan bryr sig om det.

 

 

David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar